Beauty routine: Για ποιον λόγο είναι σημαντικό να περιποιούμαστε τον εαυτό μας μέσα στην καραντίνα;

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας η beauty routine μας χρειάζεται να λάβει την ύψιστη θέση στην καθημερινότητα μας, αφού δεν χρειάζεται να παραμελούμε την περιποίηση μας, ανεξάρτητα από τις επικρατούσες συνθήκες.

Εσείς γνωρίζετε με ποιον τρόπο μπορείτε να φροντίσετε δραστικά τον εαυτό σας ακόμα και μέσα στο σπίτι;

Για ποιον λόγο είναι σημαντικό να περιποιούμαστε τον εαυτό μας μέσα στην καραντίνα;

Η φροντίδα του εαυτού μας είναι πολύ σημαντική, ακόμα και στις πιο δύστοκες στιγμές, καθώς έτσι όχι μόνο θα βελτιωθεί η ψυχολογία μας, αλλά και η εξωτερική μας εμφάνιση. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν πρέπει ποτέ να παραμελούμε την skincare και beauty routine μας, αλλά να προσπαθούμε πάντοτε για το καλύτερο, καθώς θα ωφεληθούμε σημαντικά από αυτή τη διαδικασία.

Τι μπορείτε να κάνετε;

  • Φροντίστε τα μαλλιά σας. Κάντε μάσκες μαλλιών, τοποθετήστε έλαια και conditioner, κάντε θεραπείες στο σπίτι, υπό τη συνοδεία χαλαρωτικής μουσικής και χαρείτε τον ελεύθερο χρόνο σας με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα, μπορείτε να δημιουργήσετε και μια DIY μάσκα μαλλιών με απλά υλικά που σίγουρα έχετε στα ράφια της κουζίνας σας.
  • Χαλαρώστε κάνοντας μασάζ. Η διαδικασία αυτής αποτελεί μια έμπρακτη ένδειξη αγάπης και σεβασμού προς τον εαυτό σας. Προτιμήστε αρωματικά έλαια και ενυδατικές κρέμες και τοποθετήστε τα σε όλο σας το σώμα, κάνοντας απαλές κινήσεις.
  • Αφήστε τα νύχια και το δέρμα σας να αναπνεύσουν. Την περίοδο αυτή που δεν κάνετε πολλές εξόδους και περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας στο σπίτι, αφήστε τα νύχια σας άβαφα και εφαρμόστε έλαια καρύδας σε αυτά, αλλά και ενυδατικές κρέμες. Παράλληλα, δεν χρειάζεται να βάφεστε καθημερινά, εάν δουλεύετε από το σπίτι. Τοποθετήστε τις κρέμες σας και αφήστε τους πόρους σας ελεύθερους.
  • Δημιουργήστε DIY scrub για τα χείλη σας και απολαύστε τα οφέλη τους.
  • Οργανώστε το νεσεσέρ και τα συρτάρια σας και πλύνετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας.
  • Κάντε μάσκες προσώπου. Προμηθευτείτε τις αγαπημένες σας ή δημιουργήστε τες μόνη σας στο σπίτι, βάλτε την αγαπημένη σας ταινία και απολαύστε την με ένα ποτήρι κρασί. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε βιντεοκλήση με τις φίλες σας και να περιποιηθείτε τους εαυτούς σας ομαδικά.
  • Μην ξεχνάτε να βάζετε το αντηλιακό σας, αφού ακόμα και μέσα στο σπίτι κρίνεται απαραίτητο και περιποιηθείτε λίγο περισσότερο τα φρύδια σας.
  • Δοκιμάστε καινούργια χτενίσματα. Πειραματιστείτε λίγο παραπάνω τώρα που έχετε χρόνο και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Μπορείτε να αντλήσετε ιδέες και έμπνευση από το YouTube και το Pinterest.
  • Προσπαθήστε να κοιμάστε επαρκώς, ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή, μαγειρέψτε λίγο παραπάνω, δοκιμάστε νέες συνταγές και πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη εκγύμνασης, ώστε να ανακαλύψετε τη νέα σας “εμμονή”.

Συνεπώς, υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας. Μην σας πιάνει πανικός. Ηρεμήστε, χαλαρώστε και απολαύστε την κάθε στιγμή. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και δείξτε την αγάπη για τον εαυτό σας, γιατί σας αξίζει.

Πηγές:
https://www.healthline.com/health/beauty-skin-care/beauty-routine-in-quarantine#Bringing-beauty-back

https://www.wired.com/story/how-to-groom-yourself/

https://styleblueprint.com/everyday/quarantine-beauty-tips/

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ακολούθησε τις 5 συμβουλές ομορφιάς για σίγουρο αντιγηραντικό αποτέλεσμα

Καραντίνα και ομορφιά πάνε μαζί. Ανακάλυψε 2 πανεύκολες συνταγές για DIY μάσκα προσώπου από αγγούρι

Πως το άγχος, μπορεί να επηρεάσει το πρόσωπο μας;

 

Σχετικά άρθρα