Μπιφτέκια σολομού με σάλτσα από αβοκάντο (Μόνο 109 θερμίδες)

Υλικά για το μπέργκερ

  • 500 γρ. κομμάτια φιλέτου σολομού (περίπου 2 μεγάλα κομμάτια)
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 φέτες ψωμιού (ή χρησιμοποιήστε μισό φλιτζάνι φρυγανιές)
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • ½ λάιμ ή λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Αλατοπίπερο

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 Μεγάλο αβοκάντο
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • ½ λάιμ ή λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βήμα 1 Αφαιρέστε το δέρμα εάν υπάρχει από τα κομμάτια σολομού. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν οστά.

Βήμα 2 Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε το ψωμί και χτυπήστε στην υφή που επιθυμείτε.

Βήμα 3 Αφαιρέστε τις ρίζες και ψιλοκόψτε το πλυμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, χρησιμοποιήστε τόσο το λευκό μέρος όσο και το μεγαλύτερο μέρος του πράσινου. Προσθέστε στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα κομμάτια σολομού, το αλάτι και το πιπέρι, τη μουστάρδα, ένα ολόκληρο αυγό και το χυμό μισού λάιμ ή λεμονιού.

Βήμα 4 Κόψτε το αβοκάντο κατά μήκος, αφαιρέστε το σπόρο και ξεφλουδίστε το δέρμα. Κόψτε σε μικρούς κύβους και προσθέστε σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέστε μισό χυμό λάιμ, το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, τη σκελίδα σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπήστε καλά.

Βήμα 5 Τοποθετήστε το ταψί μας σε υψηλή φωτιά, αλείψτε ελαφρά με ελαιόλαδο.

Βήμα 6 Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, σχηματίστε μπιφτέκια και τοποθετήστε τα στο ζεστό ταψί. Γυρίστε το φούρνο σε χαμηλή φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια αναποδογυρίστε. Περίπου 4 λεπτά κάθε πλευρά σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 7 Σερβίρετε αμέσως με σάλσα και διάσπαρτα φύλλα κόλιανδρο.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

Ποια είναι τα οφέλη του αβοκάντο;

  • Το αβοκάντο έχει αντιβακτηριακά και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, τα οποία σκοτώνουν τα βακτήρια στο στόμα και φρεσκάρουν την αναπνοή.
  • Το κάλιο βοηθά στη διατήρηση των υγρών στο σώμα, επιτρέποντας στα νεφρά να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Επίσης, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και προλαμβάνει την οστεοπόρωση.
  • Η τακτική κατανάλωση αβοκάντο μειώνει την «κακή» χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια έως και 22% και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη έως και 11%.
  • Αποτελεί μια από τις καλύτερες τροφές για το συκώτι καθώς βοηθά το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, η οποία φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες και προστατεύει τα κύτταρα του ήπατος από πιθανές βλάβες.
  • Χάρη στα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, προστατεύει την όραση.
  • Προσφέρει αντικαρκινική προστασία λόγω των καροτενοειδών και των μονοακόρεστων λιπαρών του.
  • Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη διατήρηση υγιούς βάρους.
  • Ωφελεί την επιδερμίδα λόγω των βιταμινών C και E, αλλά και των ωμέγα-9 λιπαρών οξέων που διατηρούν την υγρασία στην επιδερμίδας και συμβάλλουν στην αναγέννηση των κυττάρων της.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σολομός με βερίκοκα και κινόα

Φιλέτο σολομού, με κρούστα από βότανα και σως από κάπαρη και βούτυρο

Ξεκίνησε τη μέρα σου με το πιο δυναμωτικό πρωινό. Φρυγανισμένο ψωμί με τηγανητά αυγά, αβοκάντο, ντομάτες, μανιτάρια και σπανάκι

Έλαια του αβοκάντο: Το φυτικό φάρμακο για την ψωρίαση

 

Σχετικά άρθρα