Μακαρονάδα με τόνο ντοματίνια και κάπαρη

Υλικά

  • 12-14 μεσαία έως μεγάλα ντοματίνια
  • 185 γρ. τόνο σε κονσέρβα
  • ½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 6 αντζούγιες
  • 170 γρ. μακαρόνια
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 ολόκληρο γλυκό τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα νερό σε υψηλή φωτιά και αφήστε το να βράσει. Μόλις βράσει προσθέστε το αλάτι.

Βήμα 2 Ψιλοκόψτε το τσίλι και αφαιρέστε τους σπόρους.

Βήμα 3 Ξεφλουδίστε δύο σκελίδες σκόρδου. Κόψτε το μαϊντανό και τα ντοματίνια και αφήστε τα στην άκρη.

Βήμα 4 Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά και προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και αφήστε τα να τσιγαριστούν για περίπου ένα λεπτό.

Βήμα 5 Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια στο τηγάνι. Στη συνέχεια, προσθέστε τις αντζούγιες, και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, συνθλίψτε τις, μέχρι να γίνουν μια πάστα στο τηγάνι.

Βήμα 6 Προσθέστε τα μακαρόνια στο αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε 2 λεπτά λιγότερο από ό, τι απαιτείται.

Βήμα 7 Προσθέστε τη κάπαρη και το λευκό κρασί στο τηγάνι σας.

Βήμα 8 Προσθέστε τα κομμάτια τόνου (συνήθως χρησιμοποιώ μόνο το μισό υγρό, αλλά αυτό εξαρτάται από εσάς). Προσθέστε λίγο νερό ζυμαρικών και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά και δοκιμάστε για τυχόν καρυκεύματα.

Βήμα 9 Μόλις μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, στραγγίξτε και προσθέστε απευθείας στο τηγάνι σας. Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για δύο λεπτά. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ:

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής αλέσεως και τόνο

Φιλέτο σολομού, με κρούστα από βότανα και σως από κάπαρη και βούτυρο

 

Σχετικά άρθρα