Παπουτσάκια με κουκουνάρι, καπνιστό τυρί προβολόνε και προσούτο

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια ντοματίνια
  • 8 φέτες προσούτο
  • 6 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (ή ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη)
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • ⅓ φλιτζάνι φρυγανιές
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο καπνιστό provolone (ή καπνιστή μοτσαρέλα)
  • ¼ φλιτζάνι καβουρδισμένο κουκουνάρι

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Βήμα 2 Κόψτε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος.

Βήμα 3 Καλύψτε το εξωτερικό με ελαιόλαδο κάνοντας μασάζ με τα χέρια σας. Περιχύνουμε περισσότερο ελαιόλαδο στο εσωτερικό και μετά αλατίζουμε.

Βήμα 4 Τοποθετήστε το σε ένα ταψί στο φούρνο, χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 5 Σε ένα ξηρό ταψί προσθέστε τα κουκουνάρια και τοποθετήστε τα στο φούρνο για να καβουρδηστούν για 10 λεπτά.

Βήμα 6 Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τσίλι, τη ρίγανη και τη κάπαρη. Τσιγαρίστε για δύο λεπτά και προσθέστε τα ντοματίνια και το αλάτι. Χαμηλώστε μέχρι να σιγοβράσει, καλύψτε και μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 7 Μόλις μειωθεί η σάλτσα, ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά, τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Γεύση για καρυκεύματα και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 8 Αφαιρέστε τις μελιτζάνες από το φούρνο, τραβήξτε τη σάρκα και γεμίστε με το μείγμα ντομάτας. Τοποθετήστε μια λεπτή φέτα προσούτο και διασκορπίστε λίγο τριμμένο καπνιστό τυρί προβολόνε.

Βήμα 9 Επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βήμα 10 Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Εύκολες μελιτζάνες παπουτσάκια

Φέτες μελιτζάνας στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας και τυριά

 

Σχετικά άρθρα