Πώς να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα με φυσικούς τρόπους αποφεύγοντας τις αχρείαστες αισθητικές επεμβάσεις

Η κυτταρίτιδα αποτελεί τον εφιάλτη και τον θανάσιμο εχθρό όλων των γυναικών του πλανήτη. Και ποια δεν θέλει να την καταπολεμήσει όσο πιο γρήγορα και δραστικά γίνεται; Φυσικά όλες αναζητάμε το ίδιο, βρίσκουμε όμως πολλά εμπόδια στο δρόμο μας και μάλιστα όσο μεγαλώνουμε, τόσο δυσκολότερο γίνεται να της πούμε αντίο μια για πάντα!

Πρόκειται για την ανομοιομορφία του δέρματος που παρομοιάζεται με την όψη του φλοιού πορτοκαλιού, εξαιτίας της έντονης ομοιότητας τους. Επηρεάζει τόσο τους άνδρες, όσο και τις γυναίκες, όμως είναι συχνότερη στις δεύτερες, εξαιτίας της σωματικής δομής, των κατανομών του λίπους, αλλά και  του μυϊκού και του συνδετικού τους ιστού. Αξίζει να σημειωθεί, πως το 90% των γυναικών έχουν έρθει αντιμέτωπες με την κυτταρίτιδα έστω και για μια φορά στη ζωή τους. 

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-03-10T131400.907-1024x576.jpg

Για ποιο λόγο δημιουργείται η κυτταρίτιδα;

  • Ορμονικοί παράγοντες και ηλικία
  • Κληρονομικότητα και σωματική δομή
  • Λανθασμένος τρόπος ζωής και ανθυγιεινή διατροφή
  • Έλλειψη γυμναστικής
  • Μείωση στην παραγωγή κολλαγόνου

Πώς μπορούμε να την καταπολεμήσουμε με δραστικό τρόπο;

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-03-10T131504.048-1024x576.jpg

  • Μασάζ: Πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο τρόπο που μπορεί να γίνει είτε από έναν επαγγελματία, είτε από εσάς στην άνεση του σπιτιού σας. Μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε μασάζ στην επίμαχη περιοχή με σχετικές κρέμες και έλαια που είναι κατάλληλα για την περίπτωση σας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πως χρειάζεται να είστε συνεπής και να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη συγκεκριμένη διαδικασία, ώστε να δείτε γρήγορα αποτελέσματα. Προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική βούρτσα σώματος, για να επιταχύνετε τη ροή του αίματος στη δεδομένη περιοχή.
  • Cardio: Πρόκειται για έναν τρόπο εκγύμνασης υψηλής έντασης που θα προκαλέσει έντονη εφίδρωση και θα οδηγήσει σε απώλεια λίπους και θερμίδων. Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ξανά ξεκινήστε με ένα πρόγραμμα κατάλληλο για το επίπεδο σας και δείξτε ανοχή και επιείκεια με τον εαυτό και τις δυνάμεις σας. Παράλληλα, σχετικές ασκήσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια σας είναι τα squats, jump squats, step-ups, glute kickbacks και side lunges. Μπορείτε να δοκιμάσετε και την κολύμβηση, την ποδηλασία, το τρέξιμο, τον χορό και το περπάτημα. 
  • Νερό: Ο πιο γνωστός τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι η κατανάλωση άφθονου νερού σε καθημερινή βάση. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον ενάμιση λίτρο την ημέρα, συνδυαστικά με ισορροπημένη διατροφή και συχνή άσκηση.
  • Τι μπορείτε να καταναλώσετε; Αρχικά, μπορείτε να καταναλώσετε τα πάντα με γνώμονα το μέτρο και την ισορροπία. Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε λίγη παραπάνω έμφαση στα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες Α, C, Ε, σελήνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, πρωτεΐνη και μαγγάνιο. Για παράδειγμα, αυγά, μήλα, σπανάκι, σόγια, κουνουπίδι, φιστίκι, μαρούλι και κρέας. Επίσης, χρειάζεται να εντάξετε στη διατροφή σας και τα λιπαρά ψάρια, όπως είναι ο σολομός. 
  • Προτιμήστε τα σκαλιά από το ασανσέρ, όπου αυτό είναι εφικτό. Τέτοιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 
  • Εντάξτε στη διατροφή σας τα φρούτα και τα λαχανικά επειγόντως. Διαθέτουν βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τον στόχο σας, να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
  • Εξειδικευμένες ιατρικές θεραπείες.

Κλείνοντας, αξίζει να πούμε πως η κυτταρίτιδα εμφανίζεται πολύ συχνά και απασχολεί όλες τις γυναίκες του πλανήτη αδιακρίτως, χωρίς να έχει σημασία αν είναι περισσότερο παχουλές από άλλες. Δεν κάνει διακρίσεις ούτε επιλέγει που θα εμφανιστεί, ακόμα και γυναίκες με πολύ χαμηλά ποσοστά λίπους υποφέρουν από αυτήν.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αγαπήσετε το σώμα σας με τις ατέλειες του και να προσπαθήσετε να βελτιώσετε όσο περισσότερο μπορείτε τον τρόπο ζωής σας, όχι μόνο από πλευράς αισθητικής, αλλά πάνω από όλα για την προάσπιση της υγείας σας.

Για περισσότερες διατροφικές πληροφορίες συμβουλευτείτε τον Διατροφολόγο σας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

«Έχω κυτταρίτιδα και ντρέπομαι για το σώμα μου! Τι να κάνω;»

Γιατί οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα;

Τελικά φεύγει η κυτταρίτιδα; 4 λύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις!

Πηγές

https://www.healthline.com/health/how-to-get-rid-of-cellulite-on-thighs#Lifestyle-changes-are-your-best-bet

https://www.goodto.com/wellbeing/10-tips-for-getting-rid-of-cellulite-54895

Σχετικά άρθρα