Εναλλακτική βίγκαν συνταγή για ρεβύθια με κάρυ και γάλα καρύδας

Υλικά

  • 500 γρ ξηρά ρεβίθια
  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 1 καφέ κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 τσίλι
  • 1 κόκκινο
  • 1 πράσινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
  • 1 φύλλο λάιμ καφίρ
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • 4 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε τα ρεβύθια σε ένα δοχείο και καλύψτε τα με νερό. Βάλτε τα στο ψυγείο και αφήστε τα να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα, στραγγίξτε τα και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Εκεί προσθέστε φρέσκο ​​νερό, πάλι 2-3 ίντσες πάνω από την επιφάνεια και σιγοβράστε για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 2 Σε ένα στεγνό τηγάνι σε υψηλή φωτιά, προσθέστε το σουσάμι και αφήστε το μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 3 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το φυτικό λάδι, το κομμένο κρεμμύδι, το τσίλι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να ροδίσει. Προσθέστε τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το κόλιανδρο, τον κουρκουμά και το masala. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσετε τα αρώματα. Προσθέστε την πάστα ντομάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα μαγειρεμένα και στραγγισμένα ρεβίθια. Προσθέστε το κορν φλάουρ, ανακατέψτε καλά και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά καθώς περιστασιακά ανακατεύετε.

Βήμα 4 Προσθέστε το γάλα καρύδας. Προσθέστε το φύλλο λάιμ, αλάτι και σιγοβράστε απαλά για περίπου 20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Μόλις μαγειρευτεί, θα πρέπει να έχετε ακόμη λίγο μέρος της σάλτσας, εάν είναι πολύ παχύ, απλώς αραιώστε χρησιμοποιώντας μισό φλιτζάνι νερό κάθε φορά.

Βήμα 5 Σερβίρετε με απλό μαγειρεμένο ρύζι.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ

Σαλάτα με ρεβύθια, κοτόπουλο και αβοκάντο

 

 

Σχετικά άρθρα