Αυτοί είναι οι 3 αθλητές που παρά το άσθμα, βγήκαν Ολυμπιονίκες

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ο παγκοσμίου φήμης αστέρας του ποδοσφαίρου φαίνεται πως για χρόνια έκρυβε από τους πάντες πως πως πάσχει από άσθμα, μέχρι όμως το 2009.

Τότε ήταν που έπαιζε στο MLS Cup, για τους LA Galaxy, όταν αποθανατίστηκε να χρησιμοποιεί μια συσκευή εισπνοής. Μετά το παιχνίδι, ο Μπέκαμ είπε ότι πάσχει από άσθμα εδώ και χρόνια, αλλά δεν ένιωσε ότι χρειάζεται να το συζητήσει.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε «Μερικές φορές έχω καλές μέρες και κακές μέρες», είπε ο Μπέκαμ, σύμφωνα με το The Telegraph. «Δεν το έκρυψα ποτέ αλλά είναι κάτι που είχα εδώ και αρκετά χρόνια. Ελπίζω να βγει κάτι θετικό γιατί εγώ κατάφερα να παίξω για πολλά χρόνια με αυτήν τη κατάσταση. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί άλλοι παίκτες που το έχουν ξεπεράσει, όπως ο Paul Scholes.”

Γκρέγκ Λουγκάνις

Είναι ο μόνος άντρας αθλητής και ο δεύτερος καταδύτης στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, που σάρωσε τα μετάλλια στις καταδύσεις σε συνεχόμενες Ολυμπιάδες. Παρόλα αυτά ο Λουγκάνις, δεν άφησε το άσθμα να μπλοκάρει το ταλέντο του και να του χαρίσει πέντε ολυμπιακά μετάλλια, πέντε τίτλους Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και 47 εθνικούς τίτλους.

Διαγνωσμένος με άσθμα και αλλεργίες από την παιδική ηλικία, ο Λουγκάνις είπε ότι πέρασε χρόνο σε νοσοκομεία για σοβαρές κρίσεις άσθματος. Αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε «Πέρασα αρκετό χρόνο στα νοσοκομεία με αρκετά σοβαρές κρίσεις άσθματος, αλλά ο γιατρός μου ενθάρρυνε τη μαμά μου να με κρατήσει ενεργό για να αυξήσω την ικανότητα των πνευμόνων μου», σε μια συνέντευξη στο Brisbane Times.

Πίτερ Βάντερκαϊ

Ο Βάντερκαϊ, είναι ένας πρώην Αμερικανός κολυμβητής διαγωνισμού που ειδικεύτηκε σε εκδηλώσεις freestyle μεσαίας απόστασης και είναι ολυμπιονίκης τέσσερις φορές.

Ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών το 2004, το 2008 και το 2012, και κέρδισε χάλκινα μετάλλια στο freestyle 200 μέτρων στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και το freestyle 400 μέτρων στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Όταν ήταν 10, άρχισε να βιώνει ασθματικά συμπτώματα και αργότερα διαγνώστηκε με ΕΙΒ. Παρακολουθεί το άσθμα και τους πνεύμονές του καθημερινά, ώστε να μπορεί να συνεχίζει να απολαμβάνει το χρόνο του στην πισίνα.

Πιο συγκεκριμένα είχε δηλώσει «Μόλις βρήκα το σωστό μακροπρόθεσμο σχέδιο δράσης, κατάφερα να φτάσω εκεί που βρίσκομαι σήμερα. Ο γιατρός μου, οι γονείς και εγώ εργαζόμασταν ομαδικά ώστε να μπορέσω να συνεχίσω την εκπαίδευση », είπε σε μια συνέντευξη.

Συνέχισε λέγοντας «Και όταν έφτασα σε υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού στο κολέγιο, συνειδητοποίησα ότι πολλοί αθλητές έχουν άσθμα και είναι κάτι που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Δεν είναι κάτι που με έχει συγκρατήσει καθόλου.»

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τσάι: 5 Θαυματουργές ποικιλίες για την ανακούφιση από το άσθμα!!!

Κορωνοϊός. Έχεις άσθμα; Μάθε τι πρέπει να προσέχεις!

Κρίση άσθματος: 8 συμβουλές για να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά

 

Σχετικά άρθρα