Το αξεπέραστο style της Cher την δεκαετία του 1970 είναι στο σήμερα πιο πολύ από ποτέ

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Cher, μετράει πάνω από 6 δεκαετίες καριέρας και παρουσίας στον χώρο του θεάματος εκτός όμως από το αστείρευτο ταλέντο της και την δημιουργικότητα ξεχώρισε και για το ιδιαίτερο στυλ της. Αποτελώντας πηγή έμπνευσης για νεότερους καλλιτέχνες. 

Γεννημένη στη Cherilyn Sarkisian στην Καλιφόρνια μετά τον πόλεμο, η Cher έγινε γνωστή μαζί με τον πρώην σύζυγό της, Sonny Bono, στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Έχει ξεχωρίσει για την κοντράλτο φωνή της αλλά και για την έντονη προσωπικότητά της και θεωρείται βετεράνος για τον παγκόσμιο χώρο του θεάματος. 

Ένα στυλ που είναι φανταχτερό και απλό

Με bohemian επιρροές, έντονα χρώματα, flare jeans, ψυχεδελικά μοτίβο, καρό πουκάμισα μπότες και καπέλα καουμπόη πρωταγωνιστούν στις καθημερινές της εμφανίσεις. Από την άλλη το φυσικά απογυμνωμένο στιλ της με θεατρικά στοιχεία και extravagant λεπτομέρειες απογειώσαν την αναγνωρισιμότητα της, αποκτώντας  φανατικό κοινό.

Kαι μόνο τυχαίο δεν θεωρείται το γεγονός ότι η Dua Lipa πέντε δεκαετίες αργότερα στην εμφάνιση της στα βραβεία Grammy αντέγραψε την αντίστοιχη εμφάνιση της Cher του 1974, όταν η 28χρονη -τότε- Cher φορούσε λευκή φούστα και μπικίνι κάτω από ένα αραχνοΰφαντο ολόσωμο σύνολο.

 Η Vogue επάξια της έχει δώσει τον τίτλο της καλύτερης ”fashion trendsetter” και αναφέρουν ”ότι αυτή προετοίμασε το έδαφος για τους σημερινούς pop-star και celebrities”. Αναμφίβολα μετά από αρκετές δεκαετίες στον χώρο του θεάματος η Cher έχει θεσπιστεί ως μια από τις πιο ισχυρές παρουσίες και αρκετοί είναι αυτοί που ακολουθούν φανατικά το δικό της στυλ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Paris Hilton: Η πρώτη αυθεντική influencer σε μια εποχή χωρίς Instagram

Françoise Hardy : Το απόλυτο style icon της δεκαετίας του ’60

Style File: Η χρυσή δεκαετία της Kate Moss

 

Σχετικά άρθρα