Αυτοί είναι οι 3 celebrities που βρήκαν την δύναμη και μίλησαν δημόσια για τον ιο του HIV και το AIDS

Γκρέγκ Λουγκάνις

Είναι ο μόνος άντρας αθλητής και ο δεύτερος καταδύτης στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων, που σάρωσε τα μετάλλια στις καταδύσεις σε συνεχόμενες Ολυμπιάδες.

Ο Λουγκάνις είναι επίσης ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV. Διαγνώστηκε με HIV το 1988 και έκτοτε χρησιμοποίησε θετικά το πάθος του για τις καταδύσεις, όπου πήρε δύναμη και προχώρησε.

Πιο συγκεκριμένα, είχε δηλώσει στο ESPN το 2016: ” Ο γιατρός μου με συμβούλεψε ότι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω για την υγεία μου, τόσο τη σωματική όσο και τη ψυχική, είναι να συνεχίσω τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η κατάδυση ήταν το πιο θετικό πράγμα που μου συνέβη, ήταν η κινητήριος δύναμη μου. Έπασχα από κατάθλιψη και τις μέρες που είχα ρεπό, δεν σηκωνόμουν από το κρεβάτι, έμενα όλη την ημέρα εκεί. Όσο είχα κάτι στο ημερολόγιο, τότε όλα έφτιαχναν. ”

Σήμερα ο Λουγκάνις παραμένει μια πηγή έμπνευσης, όχι μόνο για τους αθλητές, αλλά και για εκείνους που καταπολεμούν το στίγμα του HIV.

Φρέντι Μέρκιουρι

Ο Freddie Mercury για πολλά χρόνια κρατούσε τη διάγνωση του για το HIV ιδιωτική. Ο ταλαντούχος τραγουδιστής των Queen, πέθανε από επιπλοκές του AIDS λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε δημοσίως ότι ήταν θετικός.

Οι Los Angeles Times ανέφεραν την ανακοίνωση που έκανε λίγο πριν από το θάνατό του: «Μετά από τον τεράστιο χαμό στον Τύπο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι είμαι θετικός στον ιό HIV και έχω AIDS.”

«Ένιωθα σωστό να διατηρήσω αυτές τις πληροφορίες ιδιωτικές μέχρι σήμερα, προκειμένου να προστατέψω το απόρρητο όσων βρίσκονται γύρω μου. «Ωστόσο, ήρθε η ώρα οι φίλοι και οι οπαδοί μου σε όλο τον κόσμο να γνωρίζουν την αλήθεια και ελπίζω ότι όλοι θα με στηρίξουν, σε αυτήν την τρομερή ασθένεια».

Ήταν 45 ετών τη στιγμή του θανάτου του το Νοέμβριο του 1991. Η μελωδική του φωνή, τα τραγούδια του καθώς και ο αγώνας του κατά του HIV, συνεχίζουν να εμπνέουν τους ανθρώπους μέχρι και σήμερα.

Τσάρλι Σιν

Το 2015, ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν, ανακοίνωσε δημόσια τη διάγνωση του στον HIV. Αν και ο Σιν ήταν θετικός στον ιό HIV από το 2011, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την κατάστασή του για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Ο Σιν όμως δεν στάθηκε εκεί, αφού δήλωσε πως όταν ήταν θετικός συνέχισε να παρεβρήσκετε με γυναίκες και τότε ήταν που ξέσπασε μια μεγάλη διαμάχη κατά του ονόματος του.

Ακόμα δήλωσε «δεν πρέπει να αποφεύγω τις ευθύνες και τις ευκαιρίες που με οδηγούν να βοηθήσω τους άλλους… Έχω τώρα την ευθύνη να βελτιώσω τον εαυτό μου και να βοηθήσω πολλούς άλλους ανθρώπους».

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αυτοί είναι οι 3 αθλητές που παρά το άσθμα, βγήκαν Ολυμπιονίκες

Αυτοί είναι οι 3 celebrities που διαγνώσθηκαν με την νόσο του Πάρκινσον

Αυτοί είναι οι 3 celebrities που για χρόνια πολεμάνε με την ηπατίτιδα C

 

Σχετικά άρθρα