Αυτοί είναι οι 3 celebrities που για χρόνια ήταν αντιμέτωποι με την διπολική διαταραχή

Κέρτ Κομπέιν

Χθες ήταν μια σημαντική ημέρα για όλους τους μουσικόφιλους και ειδικά για τους λάτρεις των Nirvana, αφού στις 5 Απριλίου του 1994, ο μόλις 27 χρονών Κέρτ Κομπέιν αφαίρεσε τη ζωή του.

Ο frontman και πολιτιστικό εικονίδιο της Νιρβάνα διαγνώστηκε με ADD σε νεαρή ηλικία και αργότερα με διπολική διαταραχή. Ο Κέρτ Κομπέιν, αγωνίστηκε επίσης με την κατάχρηση ουσιών και ανέπτυξε εθισμό στην ηρωίνη από την οποία και τελικά κατέληξε.

Ο Κομπέιν, αναγνωρίζεται ευρέως ως δημιουργική ιδιοφυΐα, αφού οι Νιρβάνα εμφανίζονται στον αριθμό τριάντα στη λίστα των 100 Καλύτερων Καλλιτεχνών του περιοδικού Rolling Stone.

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

Μετά από μια αγχωτική χρονιά βλέποντας τον σύζυγό της, τον Μάικλ Ντάγκλας, να αντιμετωπίζει μια διάγνωση καρκίνου, η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς έθεσε τον εαυτό της σε μια μονάδα ψυχικής υγείας για θεραπεία της διπολικής διαταραχής ΙΙ.

Η διπολική διατραχή II είναι ένας τύπος διπολικής διαταραχής που χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερες περιόδους κατάθλιψης και λιγότερο αυξημένες περιόδους “άνω”.

Η Ζέτα Τζοόυνς. ζήτησε σύντομα θεραπεία για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της ψυχικής της υγείας πριν επιστρέψει στη δουλειά. Ήταν πολύ ειλικρινής για τη διαχείριση της διαταραχής της.

Υποστηρίζει την έκλειψη του στίγματος της ψυχικής ασθένειας και ελπίζει ότι μπορεί να εμπνεύσει άλλους να αναζητήσουν θεραπεία και υποστήριξη.

Ντέμι Λοβάτο

Η παιδική ηθοποιός και τραγουδίστρια, Ντέμι Λοβάτο, που βρέθηκε από πολύ μικρή ηλικία στο top chart του Billboard Top 40, διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή το 2011 σε ηλικία 19 ετών.

Εισήλθε σε ένα πρόγραμμα θεραπείας με την επιμονή της οικογένειάς της. Όπως πολλοί, η Λοβάτο προσπάθησε να δεχτεί την διάγνωσή της στην αρχή, πιστεύοντας ότι δεν ήταν άρρωστη και ότι πολλοί άνθρωποι ήταν σε πολύ  θέση από ότι ήταν εκείνη.

Μέσω της σκληρής δουλειάς λέει ότι σταδιακά καταλαβαίνει και διαχειρίζεται την ασθένειά της.

Η Λοβάτο μίλησε ανοιχτά για τις εμπειρίες της σε ένα ντοκιμαντέρ του MTV με τίτλο “Stay Strong.” Είπε ότι ήταν υποχρέωσή της να μοιραστεί την ιστορία της για να εμπνεύσει άλλους στην ίδια κατάσταση. Ήθελε επίσης να ενθαρρύνει με συμπόνια όσους μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τη διαταραχή.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αυτοί είναι οι 3 celebrities που βρήκαν την δύναμη και μίλησαν δημόσια για τον ιο του HIV και το AIDS

Αυτοί είναι οι 3 stars της Παγκόσμιας σκηνής που έδωσαν την μάχη τους με τα ναρκωτικά και την Ηρωίνη

3 κυρίες της παγκόσμιας σκηνής που βοήθησαν στην καταπολέμηση του στίγματος κατά της ψυχικής ασθένειας

 

Σχετικά άρθρα