3 celebrities με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα

Καθλίν Τέρνερ

«Είναι σημαντικό για μένα οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι έχουν επιλογές, ώστε να μπορούν να ανακουφίσουν από αυτήν την εξουθενωτική ασθένεια», δήλωσε η Καθλίν Τέρνερ, δύο φορές νικήτρια της Χρυσής Σφαίρας για τη Καλύτερη Ηθοποιό  στο «Body Heat» και « Εγκλήματα του πάθους ».

Η Τέρνερ, διαγνώστηκε το 1992 και υποβλήθηκε σε 12 χειρουργικές επεμβάσεις για 12 χρόνια. Οι γιατροί της είπαν ότι τελικά θα υποκύψει στην ασθένεια και θα ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά η ηθοποιός, ήταν τόσο αποφασισμένη να νικήσει που πήρε τη ζωή στα χέρια της και βρήκε τη λύση.

«Πιλάτες, μωρό μου! Δύο φορές την εβδομάδα. Ο Πιλάτες μου έσωσαν τη ζωή», είπε η ηθοποιός στους The Times.

Τζέιμς Κόμπερν

Ο Τζέιμς Κόμπερ, ο οποίος έπαιξε σε δημοφιλείς ταινίες western όπως το “The Magnificent Seven” και το “Hell Is for Heroes”, παραιτήθηκε από τη καριέρα του, αφού οι αρθρώσεις του ήταν πολύ οδυνηρές για να δουλέψουν.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε, «Υπήρχε τόσος πόνος που… κάθε φορά που σηκωνόμουν, ίδρωνα», είπε στο ABC News. Τη στιγμή που διαγνώστηκε, οι θεραπείες δεν ήταν τόσο προχωρημένες όσο είναι σήμερα. Βρήκε μια εναλλακτική θεραπεία που ανακούφισε τα συμπτώματά του και σταμάτησε τον πόνο του. Ήταν σε θέση να επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη και διατήρησε μια καλή καριέρα υποκριτικής μέχρι την ημέρα που πέθανε.

Τέιτουμ Ο’ Νιλ

Το 1974, η Τέιτουμ Ο΄Νίλ, έγινε η νεότερη ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ. Κέρδισε για την ταινία “Paper Moon”, στην οποία έπαιξε μαζί με τον πραγματικό πατέρα της, Ράιαν Ο΄Νίλ.

Όταν διαγνώστηκε με Ρευματωειδή αρθρίτιδα, άρχισε να μιλά για τα συμπτώματά της και τις θεραπείες της. Το 2015, ηχογράφησε και μοιράστηκε ένα βίντεο της που υποβλήθηκε σε δοκιμασία πνευμονικής λειτουργίας αφού οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι η θεραπεία της ρευμαυτοειδούς αρθρίτιδας, πιθανόν να βλάψει τους πνεύμονές της. «Πρέπει να το ξεπεράσω», είπε στο Ίδρυμα Αρθρίτιδας. “Πρέπει να! Έχω ένα νέο πνεύμα και θέλω να μπορώ να κάνω οτιδήποτε στον κόσμο που θέλω να κάνω. Θέλω μια μακρά, υγιή ζωή. “

Η Ο΄Νίλ, υπογραμμίζει τη σημασία του να έχετε άτομα γύρω σας που μπορείτε να εμπιστεύεστε και να στηρίζεστε όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. «Έπρεπε να αναδιαρθρώσω τους φίλους μου και το σύστημα υποστήριξης», είπε. «Πρέπει να βρεις μια βασική ομάδα οικογένειας και φίλων για να σε αγαπήσουν και να σταθούν δίπλα σου».

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αυτοί είναι οι 3 celebrities που για χρόνια ήταν αντιμέτωποι με την διπολική διαταραχή

Αυτοί είναι οι 3 celebrities που βρήκαν την δύναμη και μίλησαν δημόσια για τον ιο του HIV και το AIDS

 

 

Σχετικά άρθρα