Γιώργος Καραϊβάζ: Η στυγερή δολοφονία και τα χρόνια ως αστυνομικός συντάκτης

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ;

Ο Γιώργος Καραϊβάζ γεννήθηκε στην Καλλίφυτο της Δράμας, τον Νοέμβριο του 1968. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο, μετεγκαταστάθηκε στην Αθήνα και από πολύ νωρίς άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Η πρώτη του δημοσιογραφική εργασία ως αστυνομικός συντάκτης, ήταν στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα», το 1989, στην οποία εργάστηκε έως το 1996.

Στη συνέχεια απασχολήθηκε, στο αστυνομικό ρεπορτάζ, σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, όπως στον Ρ/Σ «ΠΛΑΝΕΤ», σε τηλεοπτική εκπομπή του «ΣΚΑΙ», στην εφημερίδα «Εξουσία», στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και στους τηλεοπτικούς σταθμούς «ANTENNA» και «STAR».

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, είχε δημιουργήσει και τη δική του ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το www.bloko.gr, με θέματα σχετικά με το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Τα ταλευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2017, εργαζόταν στο «STAR», ως αστυνομικός συντάκτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όμως δεν έμεινε εκεί, και επεκτάθηκε και σε δικά του πράγματα, αφού είχε δημιουργήσει τη δική του ειδησεογραφική ιστοσελίδα, το www.bloko.gr, που αφορούσε, το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Το στιγμιότυπο της στυγερής δολοφονίας

Στις 9 Απριλίου 2021, ο Γιώργος Καραϊβάζ, δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο, από δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα δίκυκλο.

Η δολοφονική αυτή επίθεση, αναστάτωσε όχι μόνο ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι πρόκειται για στυγνή δολοφονία από οργανωμένο έγκλημα.

Η ΕΣΗΕΑ, με δεύτερη ανακοίνωσή της, επισημάινει, μεταξύ άλλων, πως απέστειλε «επείγον μήνυμα προς τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ζητώντας την εκ μέρους τους στήριξη των Ελλήνων δημοσιογράφων, που συγκλονισμένοι αντιμετωπίζουν την τραγική είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο μονάκριβο παιδί του και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη διαλεύκανση του στυγνού αυτού εγκλήματος με αγωνία».

Ποια ήταν η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ;

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια

Σε μια δεύτερη ανακοίνωση προέβη η ΕΣΗΕΑ, όπου επισημάινει, μεταξύ άλλων, πως απέστειλε «επείγον μήνυμα προς τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ζητώντας την εκ μέρους τους στήριξη των Ελλήνων δημοσιογράφων, που συγκλονισμένοι αντιμετωπίζουν την τραγική είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ».

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στο μονάκριβο παιδί του και παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τη διαλεύκανση του στυγνού αυτού εγκλήματος με αγωνία».

 

Σχετικά άρθρα