Χρήσιμα μυστικά μακιγιάζ που πρέπει να υιοθετήσετε αν είστε άνω των 40

Το μακιγιάζ χρειάζεται να αλλάζει και να συμβαδίζει ανάλογα με την ηλικία μας. Έτσι, κάθε δεκαετία που περνά φέρνει τροποποιήσεις ως προς τα makeup looks που επιλέγουμε, όπως και τους κανόνες που χρειάζεται να ακολουθούμε.

Στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε τα μυστικά που πρέπει να υιοθετήσετε αν είστε άνω των 40, ώστε να επιτύχετε ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Ο καταλυτικός ρόλος που διαδραματίζει ο υποτόνος σας

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης foundation έχει να κάνει με τον τόνο του δέρματος σας. Πώς μπορείτε να τον προσδιορίσετε;

  1. Παρακολουθήστε την αντίδραση της επιδερμίδας σας στην ηλιακή ακτινοβολία. 
  2. Εάν τείνετε να μαυρίζετε εύκολα, τότε ο τόνος σας είναι ζεστός. 
  3. Αν καίγεστε από τον ήλιο χωρίς δυσκολία τότε ο υποτόνος σας είναι ψυχρότερος. 
  4. Τέλος, αν το μαύρισμα είναι σταδιακό τότε οι αποχρώσεις σας είναι ουδέτερες.

Μην παραλείπετε την περιποίηση του δέρματος σας

Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα, κρέμα ματιών, αλλά και primer. Ποτέ μην εφαρμόζετε το foundation σας σε γυμνή επιδερμίδα.

Extra tip: Τοποθετήστε μικρή ποσότητα foundation και πούδρας και μην προβείτε σε υπερβολές.

Δώστε έμφαση σε συγκεκριμένα σημεία

Αν τονίσετε περισσότερο τα χείλη σας εφαρμόζοντας μια έντονη απόχρωση κραγιόν, τότε μην δώσετε έμφαση στα μάτια σας, ώστε να ισορροπήσετε το μακιγιάζ σας.

Περιποιηθείτε τις βλεφαρίδες σας

Όσο μεγαλώνουμε οι τρίχες των βλεφαρίδων και των φρυδιών μας γίνονται πιο λεπτές και εύθραυστες. Συνεπώς, από αυτό καταλαβαίνουμε πως είναι πολύ σημαντική η περιποίηση τους, οπότε χρειάζεται να τις ενυδατώνουμε με εξειδικευμένα προϊόντα.

Προτιμήστε κρεμώδη προϊόντα

Το δέρμα και τα χείλη μας χρειάζεται να ενυδατώνονται σχολαστικά, όσο μεγαλώνουμε. Για αυτόν τον λόγο, με την πάροδο του χρόνου μπορείτε να προτιμήσετε κρεμώδη προϊόντα και διακριτικές λάμψεις στο πρόσωπο, παραλείποντας τα matte καλλυντικά.

Ρουζ: Ο “σύμμαχος” σας

Το ρουζ είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δεν πρέπει να το παραλείπετε ποτέ. Αντ’ αυτού εφαρμόστε το σε οποιοδήποτε makeup look κι αν επιλέξετε, ώστε να ολοκληρώσετε την εμφάνιση σας και να προσδώσετε περισσότερη φρεσκάδα και νεανικότητα σε αυτό.

Τέλος, οι κανόνες που πρέπει να τηρούμε πιστά τροποποιούνται ανάλογα με την ηλικία μας. Για αυτό αν είστε άνω των 40 οφείλετε να ακολουθήσετε τα προαναφερθέντα μυστικά, ώστε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό και φρέσκο μακιγιάζ που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πεπτίδια: Ποια είναι τα πολύτιμα οφέλη τους στην επιδερμίδα μας;

Εσείς ακολουθείτε την κατάλληλη skincare routine ανάλογα με την ηλικία σας;

Γαλακτικό οξύ: Το ιδανικό συστατικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες

Πηγές

https://www.purewow.com/beauty/makeup-tips-for-women-over-40

https://www.byrdie.com/makeup-artist-tips-for-women-over-40-4686893

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

 

Σχετικά άρθρα