Μακαρονάδα με ψητή μελιτζάνα και σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 1 Χούφτα φρέσκο ​​βασιλικό
  • 1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Ricotta
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Παρασκευή

Βήμα 1 Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με νερό για τα ζυμαρικά σας. Όταν βράσει ρίχνουμε αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε τα ζυμαρικά.

Βήμα 2 Κόψτε τη μελιτζάνα σε λωρίδες πλάτους περίπου 1 εκατοστό και στη συνέχεια κόψτε τη στη μέση.

Βήμα 3 Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τη μελιτζάνα μέχρι να ροδίσει. Τοποθετήστε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4 Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι, σκουπίστε το λάδι, προσθέστε φρέσκο ​​λάδι μαζί με ψιλοκομμένο σκόρδο.

Βήμα 5 Προσθέστε τις ντομάτες και πιέστε τις λίγο να λιώσουν. Πεοσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 6 Τρίψτε και προσθέστε το μισό τυρί ρικότα στη σάλτσα.

Βήμα 7 Προσθέστε τη μελιτζάνα,  μερικά φύλλα βασιλικού μαζί με λίγο τριμμένο τυρί στη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 8 Στραγγίξτε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι (κρατήστε λίγο νερό ζυμαρικών) και προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, ανακατέψτε καλά, χρησιμοποιήστε νερό ζυμαρικών για να αραιώσετε εάν η σάλτσα είναι πολύ παχιά ή πολύ στεγνή.

Βήμα 9 Προσθέστε λίγα φύλλα βασιλικού, πριν σρβίρετε.

Βήμα 10 Τρίψτε λίγο περισσότερο ricotta στην κορυφή.

Δείτε το βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Μακαρόνια με κρεμώδες τυρί και σάλτσα ντομάτας

Μακαρόνια ογκρατέν με λαχανικά και light τυριά

 

Σχετικά άρθρα