Γλυκοπατάτα φούρνου, γεμισμένη με χαλούμι, κουκουνάρι και σως από ταχίνι

Υλικά

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1 πακέτο τυρί χαλούμι
  • ¼ φλιτζάνι κουκουνάρι

Για το στήσιμο

  • 1 χούφτα φρέσκα φύλλα άνηθου
  • 3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Παρασκευή

Βήμα 1 Πλύνετε και κόψτε τις πατάτες στη μέση. Κόψτε ένα μικρό μέρος στο κάτω μέρος της γλυκοπατάτας για να στέκεται στο ταψί. Βουρτσίστε την κορυφή με ελαιόλαδο και προσθέστε αλατοπίπερο. Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο και ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 180 ° C για 50-60 λεπτά.

Βήμα 2 Ενώ μαγειρεύεται η πατάτα, προσθέστε σε ένα μπολ ανάμιξης το ταχίνι, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά, μέχρι να γίνει μια σάλτσα. Εάν είναι πολύ παχιά προσθέστε λίγο νερό.

Βήμα 3 Κόψτε το χαλούμι σε 12 κομμάτια μεσαίου πάχους ή αρκετά για να καλύψετε την επιφάνεια κάθε πατάτας. και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 4 Για τα κουκουνάρια, απλώς προσθέστε σε ένα στεγνό τηγάνι σε υψηλή φωτιά και ψήστε μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 5 Πέντε λεπτά πριν η πατάτα είναι έτοιμη, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε τις φέτες τυριού χαλούμι στο καυτό λάδι, προσθέστε πιπέρι και καστανίστε κάθε πλευρά.

Βήμα 6 Αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, τραβήξτε τη σάρκα με διασταυρωμένο τρόπο για να αφήσετε τον ατμό.

Βήμα 7 Τοποθετήστε τα κομμάτια τυριού χαλούμι στην κορυφή για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια της πατάτας. Προσθέστε το ταχίνι στην κορυφή. Πασπαλίστε με μερικά ψημένα κουκουνάρια και γαρνίρετε με φύλλα άνηθου.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πατάτα φούρνου γεμισμένη με κατσικίσιο τυρί, ελιές και λιαστή ντομάτα (Μόνο 220 θερμίδες)

 

Σχετικά άρθρα