Easter Time: Υγιεινές και απολαυστικές συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Το Πάσχα είναι η πιο σημαντική γιορτή της άνοιξης, κατά την οποία έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε γευστικά εδέσματα και να τα καταναλώσουμε με τους αγαπημένους μας. Έτσι κι εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να μοιραστούμε μαζί σας τις πιο εύγευστες, εύκολες και υγιεινές συνταγές, τις οποίες μπορείτε να εντάξετε στο πασχαλινό τραπέζι και να απολαύσετε μαζί με τους οικείους σας.

Απολαυστική σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και avocado

Υλικά για την σαλάτα

  • Μαρούλι
  • Λάχανο
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 μανταρίνια
  • 3 αγγουράκια
  • 2 avocado κομμένα σε φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Για την βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάλτε τα λαχανικά σας σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα λαχανικά.
  • Δημιουργήστε την βινεγκρέτ τοποθετώντας όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπλέντερ και περιχύστε το πάνω από την σαλάτα.

Μικρά πιτάκια καρότου (ιδανικά ως ορεκτικό μαζί με την σαλάτα σας)

Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Γάλα
  • Μαϊντανός φρέσκος
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέστε το κρεμμύδι και ανακατέψτε.
  • Προσθέστε τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι μετά από 5 λεπτά.
  • Ανακατέψτε και μόλις περάσουν 8 λεπτά προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι και πασπαλίστε το μείγμα σας με λίγο αλεύρι.
  • Αναμείξτε τα υλικά και προσθέστε λίγο γάλα. 
  • Αφήστε να σιγοβράσει το μείγμα σας για 3 λεπτά.
  • Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας και δημιουργήστε μικρά πιτάκια.
  • Ψήστε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Λαχταριστό αρνάκι στον φούρνο με ψητές πατάτες

Υλικά

  • Αρνί
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Δεντρολίβανο
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πατάτες

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο.
  • Αλείψτε το αρνάκι με το μείγμα σας.
  • Σε ένα ταψί ρίξτε τις πατάτες μαζί με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και μυρωδικά.
  • Τοποθετήστε το αρνί πάνω από αυτές και ψήστε στους 200 βαθμούς για περίπου μια με μιάμιση ώρα.
  • Αφήστε το να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και απολαύστε!

Σοκολατένιο cake με ταχίνι και γλάσο που αξίζει να δοκιμάσετε

Υλικά

  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
  • ¾ φλιτζάνι ταχίνι
  • ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • ¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 γεμάτα φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
  • 1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι κομμάτια σοκολάτας

Για το frosting

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.γλυκού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

Για το σοκολατένιο γλάσο

  • ¾ φλ. Κομμάτια σοκολάτας
  • 1-2 κ.γλυκού γάλα καρύδας

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη καρύδας και το ταχίνι μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Προσθέστε το λιωμένο λάδι καρύδας, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου.
  • Σε ένα άλλο σκεύος ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι καρύδας, την σόδα, το αλάτι και την σοκολάτα.
  • Προσθέστε τα ξηρά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
  • Ψήστε για 20-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Για το frosting: Σε ένα μίξερ προσθέστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας. 
  • Μπορείτε να κόψτε το cake στα δυο και να βάλετε και μέσα ένα μέρος του frosting. Ωστόσο μπορείτε απλώς να κάνετε μια επάλειψη. 
  • Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επάλειψης βάλτε το cake στο ψυγείο.
  • Για να φτιάξετε το σοκολατένιο γλάσο χρειάζεται απλά να τοποθετήσετε τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και να τα λιώσετε μαζί, έως ότου να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  • Αφαιρέστε το cake από το ψυγείο και περιχύστε το γλάσο.

Extra tip: Μπορείτε να δημιουργήσετε το cake μια ημέρα πριν. Το γλυκό σας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για μια εβδομάδα.

Εν τέλει, οι προαναφερθείσες συνταγές χρειάζεται να λάβουν δεσπόζουσα θέση στο πασχαλινό τραπέζι, καθώς είναι υγιεινές, πεντανόστιμες και πολύ απολαυστικές. Δοκιμάστε τες και χαρείτε οικογενειακές στιγμές μαζί με τους αγαπημένους σας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ένας χρήσιμος οδηγός για τις ημέρες του Πάσχα ώστε να μην βάλεις περιττά κιλά!

«Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε»! 3 εύκολες συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια!

Πηγές

https://downshiftology.com/easter-recipes/

https://www.goodhousekeeping.com/food-recipes/healthy/g31270481/healthy-easter-recipes/?slide=15

https://www.31daily.com/easter-salads/

https://www.ambitiouskitchen.com/grain-free-tahini-chocolate-chip-cookie-cake/

https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a56354/best-roast-lamb-recipe/

 

Σχετικά άρθρα