Ριζότο με 2 είδη μανιταριών

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 2 φλιτζάνια καφέ μανιτάρια
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένο μανιτάρι πορτσίνι (ή φρέσκο)
  • 8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Μερικά κλαδάκια θυμάρι
  • 1 χούφτα μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 120 γραμμάρια βούτυρο

Παρασκευή

Βήμα 1 Ζεσταίνουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα, αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Βήμα 2 Κόψτε το μαϊντανό, τρίψτε το τυρί, κόψτε σε κυβάκια τα μανιτάρια. Προσθέστε λίγο ζεστό ζωμό κοτόπουλου για να ενυδατώσετε τα μανιτάρια πορτσίνι και αφήστε τα να μαλακώσουν.

Βήμα 3 Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με ελαιόλαδο ή βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τσιγαρίζεται μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το θυμάρι, το ρύζι και ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα έως ότου το ρύζι επικαλυφθεί καλά και αρχίζει να φαίνεται ημιδιαφανές στις άκρες. Περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 4 Αφυδατώστε με λευκό κρασί και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα μανιτάρια. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου και συνεχίστε να ανακατεύετε κάθε λεπτό περίπου. Βεβαιωθείτε ότι το ρύζι δεν κολλάει στο κάτω μέρος.

Βήμα 5 Όταν το υγρό έχει μειωθεί, προσθέστε ένα άλλο φλιτζάνι και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να απορροφηθεί το απόθεμα. Αυτό διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 6 Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το βούτυρο, το τριμμένο τυρί, ανακατέψτε καλά και καλύψτε με καπάκι. Αφήστε να ξεκουραστεί για 3 έως 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Βήμα 7 Μόλις σερβιριστεί, τρίψτε λίγο φρέσκια ​​παρμεζάνα στην κορυφή.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ριζότο με ξερά και φρέσκα μανιτάρια

Ριζότο με λαχανικά στον φούρνο

Μαύρο ριζότο με σουπιές

 

Σχετικά άρθρα