Πασχαλινά αυγά: 6 πρωτότυπα και εντυπωσιακά σχέδια που αξίζει να δοκιμάσετε

Το βάψιμο των αυγών είναι μια αγαπημένη, οικογενειακή παράδοση που εισάγει κάθε ελληνικό νοικοκυριό στους ρυθμούς του Πάσχα. Παρόλα αυτά, έχετε δοκιμάσει να κάνετε κάτι διαφορετικό ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα; Αν συγκαταλέγεστε σε εκείνους που έχουν βαρεθεί τις κλασσικές, μονόχρωμες βαφές και θέλετε να αντλήσετε έμπνευση για να κάνετε φέτος τη διαφορά, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να ανακαλύψουμε μαζί πρωτότυπους τρόπους βαφής και εντυπωσιακά σχέδια, με τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε τα αυγά σας την Μεγάλη Πέμπτη;

Βάψτε τα αυγά σας με…κρέμα ξυρίσματος

Κι όμως! Ένας αρκετά πρωτότυπος και εντυπωσιακός τρόπος για να βάψετε τη φετινή χρονιά τα πασχαλινά σας αυγά είναι να χρησιμοποιήσετε κρέμα ξυρίσματος και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Συγκεκριμένα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε σε μια επιφάνεια μια στρώση κρέμας μαζί με το χρώμα. Μετέπειτα, αναμείξτε τα δύο υλικά και ρολάρετε τα βρασμένα σας αυγά στο μείγμα. Μόλις καλυφθούν με την κρέμα ξυρίσματος ολόκληρα, αφήστε τα να στεγνώσουν και μετά από περίπου 1 ώρα σκουπίστε τα με λίγο χαρτί. 

Βαφές αυγών φιλικές προς το περιβάλλον

Αν επιθυμείτε να κάνετε μια επιλογή, η οποία είναι eco-friendly, ώστε και να τηρήσετε τις παραδόσεις, αλλά και να προστατεύσετε το περιβάλλον, τότε προτιμήστε να βάψετε τα αυγά σας με οικολογικές “βαφές” που…διαθέτετε στην κουζίνα σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να επιτύχετε ένα κόκκινο χρώμα, αφήστε τα να μουλιάσουν στο ζωμό βρασμένων παντζαριών για 5 ώρες μαζί με λίγο ξύδι. Ωστόσο, μπορείτε να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας διαφορετικά συστατικά για κάποια άλλη απόχρωση (πχ Για κίτρινα αυγά βράστε χαμομήλι με φέτες λεμονιού ή κουρκουμά, ενώ για μπλε επιλέξτε τα μούρα).

Αυγά με εφέ μαρμάρου

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολύχρωμα, “μαρμάρινα” αυγά εύκολα και γρήγορα με υλικά που σίγουρα έχετε στα ντουλάπια σας. Ειδικότερα θα χρειαστείτε: ελαιόλαδο, λευκό ξύδι, χρώμα ζαχαροπλαστικής και νερό. Αρχικά, ρίξτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήστε το μείγμα σας να ζεσταθεί. Ύστερα, βυθίστε τα βρασμένα σας αυγά στο υγρό και αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγα λεπτά. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει!

Παιχνιδιάρικα αυγά πασπαλισμένα με τρούφα

Ο συγκεκριμένος τρόπος βαφής και διακόσμησης αυγών αποτελεί, ίσως, τον πιο διαδεδομένο που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο αυτήν την στιγμή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη υγρή κόλλα και χρωματιστή τρούφα, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το super market ή το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς σας. Τα βήματα είναι πολύ απλά: Πρώτον, βυθίστε τα βρασμένα αυγά σε μια επιφάνεια, στην οποία έχετε απλώσει την κόλλα και δεύτερον πασπαλίστε με την πολύχρωμη τρούφα. Αφήστε τα να στεγνώσουν και…voila. Τα αυγά σας είναι έτοιμα!

Λεοπάρ αυγά με βερνίκι νυχιών

Ποια από εσάς δεν έχει έστω ένα βερνίκι νυχιών στο σπίτι της; Αν είστε λάτρης του animal print, τότε σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε τον συγκεκριμένο τρόπο διακόσμησης των αυγών σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τα μανό σας και να αρχίσετε να σχεδιάζετε στρογγυλές κηλίδες μεσαίου μεγέθους. Έπειτα, αφήστε τες να στεγνώσουν και περιγράψτε τες με μαύρα χρώμα σε ορισμένα σημεία. 

Πασχαλινά αυγά με άρωμα…Αποκριάς 

Αν σας έχουν ξεμείνει confetti από τις περασμένες Απόκριες, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να τα αξιοποιήσετε το φετινό Πάσχα. Αναλυτικότερα, βράστε τα αυγά σας, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και έπειτα, όσο είναι ακόμη νωπά, περάστε τα από το confetti σας. Απλό, αλλά ταυτόχρονα πολύ εντυπωσιακό!

Συνεπώς, το φετινό βάψιμο των πασχαλινών αυγών μπορεί να γίνει πολύ πιο διασκεδαστικό από ότι ήταν όλες τις προηγούμενες χρονιές. Τολμήστε το διαφορετικό και μην το φοβηθείτε. Άλλωστε, μην ξεχνάτε πως το νόημα είναι να περάσετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα σας οικογενειακά πρόσωπα και τα παιδιά σας, για αυτό εντάξτε τα και αφήστε τα να συμβάλλουν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο τους στην όλη διαδικασία.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία!

Πηγές

https://www.bhg.com/holidays/easter/eggs/quick-and-easy-easter-egg-decorations/?slide=slide_170c3458-1af3-4100-94ab-c62a3ae616c9#slide_170c3458-1af3-4100-94ab-c62a3ae616c9

https://www.goodhousekeeping.com/holidays/easter-ideas/g419/easter-egg-decorating-ideas/?slide=24

https://www.todaysparent.com/family/crafts/12-easter-egg-decorating-ideas/#gallery/easy-easter-egg-decorating-ideas/slide-12

 

Σχετικά άρθρα