Αυτές είναι οι πιθανότητες διασωλήνωσης μετά την 2η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ποιες οι πιθανότητες διασωλήνωσης μετά την 2η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού;

Σύμφωνα με νέα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο Morbidity and Mortality Weekly Report (MMWR), φαίνεται πως μετά τη 2η δόση του εμβολίου και ύστερα από 2 εβδομάδες, όπου έχει γίνει η ανοσία στον οργανισμό, τα ποσοστά διασωλήνωσης σε τυχόν προσβολή του COVID-19, είναι 94%-95% λιγότερα.

Το ίδιο δηλώνουν και οι έρευνες στο Ισραήλ, όπου επιβεβαιώνουν τα οφέλη που είχαν παρατηρηθεί στις κλινικές δοκιμές, με τα οφέλη στους ανθρώπους.

Ακόμα, σύμφωνα με το CDC (Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων), εκείνοι που έχουν κάνει μόνο την 1η δόση και δεν έχουν προλάβει να κάνουν την 2η, φέρεται να έχουν 64% λιγότερες πιθανότητες διασωλήνωσης.

Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις παρενέργειες από το εμβόλιο;

Οι γιατροί στον χώρο των εμβολίων συστήνουν ανεπιφύλακτα την καλή ενυδάτωση. Πιο συγκεκριμένα, η δρ. Walker, δήλωσε πως η λήψη μεγάλης ποσότητας νερού, τόσο πριν, όσο και μετά την χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των ανεπιθύμητων συμπτωμάτων.

Ωστόσο δεν σημαίνει πως τα συμπτώματα είναι επικίνδυνα, αφού όπως δηλώνει είναι η απάντηση του ανασοποιητικού μας, ότι το εμβόλιο αρχίζει και δρα.

Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε πριν και μετά το εμβόλιο;

  • Κουρκουμάς
  • Μούρα
  • Πράσινα Λαχανικά
  • Σούπες
  • Κρεμμύδι και σκόρδο

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα superfood της νεας δεκαετίας, αφού σύμφωνα με έρευνες μειώνει τη φλεγμονή και το άγχος, κάτι που αν μη τι άλλο, ενδέχεται να υπάρξει μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Μούρα

Ποιος θα περίμενε τα μούρα να βρίσκονται σε αυτή τη κατηγορία; Πιστεύω ελάχιστοι. Τα μούρα όμως έχουν σπουδαία σημασία για τον ανθρώπινο οργανισμού, αφού αποτελούν μια εξαιρετικά μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών, καθώς επίσης αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, που είναι η ορμόνη της ευεξίας και της χαράς.

Πράσινα λαχανικά

Όλα τα πράσινα λαχανικά βοηθούν στην συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα λόγω των βιταμινών που περιέχουν. Ωστόσο το μπρόκολο εδώ αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση, αφού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και στην περίφημη σουλφοραφάνη, που μειώνει τις πιθανότητες φλεγμονής καθώς και το άγχος.

Σούπες

Εδώ κολλάει η έκφραση ο λαός είναι σοφός, γιατί από παλιά θυμόμαστε πως τόσο οι γιαγιάδες μας, όσο και οι μαμάδες μας, μας έδιναν σούπα σε περίπτωση κρυολογήματος ή εξασθένισης του οργανισμού μας. Έτσι και εδώ οι γιατροί συστήνουν σούπες, για την διασφάλιση και την θωράκιση του ανοσοποιητικού μας.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Τόσο το κρεμμύδι, όσο και το σκόρδο, περιέχουν τα λεγόμενα πρεβιοτικά, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Πηγές

https://710wor.iheart.com/content/2021-04-05-here-is-what-you-should-eat-before-and-after-your-vaccine-appointment/

https://www.msn.com/en-us/health/nutrition/8-best-foods-to-eat-before-and-after-getting-the-covid-vaccine/ss-BB1dDGjc

https://www.sciencetimes.com/articles/30513/20210406/covid-19-vaccine-5-best-foods-eat-before-vaccination-appointment.htm

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7018e1.htm

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κορωνοϊός: Εάν έχεις αυτή την ομάδα αίματος, έχεις αυξημένη πιθανότητα θρόμβωσης

Κορωνοϊός και η μάστιγα της νέας εποχής που ονομάζεται τριχόπτωση. Αιτίες και Θεραπεία

Κορωνοϊός: Πως η μάσκα προκαλεί προβλήματα στην όραση μας;

Κορωνοϊός: 53% μείωση των ερωτικών σχέσεων, 64% αύξηση των οικογενειακών σχέσεων

 

Σχετικά άρθρα