Τελικά τα ζευγάρια χωρίζουν λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων ή λόγω ασυμφωνίας στο σεξ; | Ο Δρ. Ζήσης Παπαθανασίου απαντάει

Ο Δρ. Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος Καθηγητής Γυναικολογίας – Ανδρολόγος και Διευθυντής του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, συζητάει με την Άννα Δρούζα για ένα θέμα που διαχρονικά μας απασχολεί και δεν είναι άλλο από τις ερωτικές μας σχέσεις.

Παρακολουθήστε το 1o μέρος της συζήτησης και ανακαλύψτε:

● Γιατί η οικογένεια δεν μαθαίνει το παιδί της να αγαπά;

● Τι σημαίνει να δίνω και να παίρνω αγάπη;

● Ποια η διαφορά σεξουαλικότητας και ερωτισμού;

● Τι είναι τα ταμπού;

● Τελικά τα ζευγάρια χωρίζουν λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων ή λόγω ασυμφωνίας στο σεξ;

● Ποια είναι η καινούργια ερωτική ομάδα;

● Γιατί τα ζευγάρια δηλώνουν ελάττωση της ερωτικής τους επιθυμίας;

Περισσότερα για τον ανδρολόγο Δρ. Ζήση Παπαθανασίου.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ονομάστηκε διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου.
Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία και έκανε ειδικές σπουδές Ανδρολογίας και Σεξολογίας στη Γαλλία, ως υπότροφος Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γαλλικής Κυβέρνησης και αργότερα της UNESCO.

Διετέλεσε Ειδικός Επιστήμων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τα θέματα γονιμότητας, στειρότητας, οικογενειακού προγραμματισμού και αντισύλληψης, τοποθετημένος στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εκπαιδευτικού Παραρτήματος Αλεξανδρούπολης.

Διετέλεσε Υφηγητής και εκλεγμένος έμμισθος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια Υπεύθυνος μαθημάτων Σεξολογίας στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Ιατρική» που εκδίδει η εταιρία Ιατρικών Σπουδών και Διευθυντής Σύνταξης της Διμηνιαίας Εφημερίδας «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση».

Ιδρυτικό μέλος στο πρώτο επιστημονικό Κέντρο Σεξολογίας στην Ελλάδα το 1986 με την επωνυμία «Ιατρικό Σεξολογικό Ινστιτούτο».

Συμμετείχε σε περισσότερα από 80 Σεμινάρια και Συνέδρια Σεξολογίας, Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, Ανδρολογίας και Οικογενειακού Προγραμματισμού, ως ομιλητής, πρόεδρος ή μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Σεξολογίας, Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου.

Συγγραφέας έξι επιστημονικών βιβλίων και επτά άλλων, μεταξύ των οποίων και τα βιβλία Σεξουαλικής Αγωγής και Διαφυλικών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για το Λύκειο (βιβλίο μαθητή και καθηγητή), σε συνεργασία με τον Ψυχίατρο Κώστα Γκοτζαμάνη. Συνεργασία και στο βιβλίο Σεξουαλική Αγωγή-Διαφυλικές Σχέσεις του Γυμνασίου (βιβλίο καθηγητή).

Συνεχίζει μέχρι σήμερα πέρα από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο στο Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, γύρω από τη σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων και τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Ασχολείται ενεργά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων με εκδηλώσεις, ομιλίες και Σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και ομάδες πληθυσμού.

sexmedic.gr

Σχετικά άρθρα