Αυτοί είναι οι 3 celebrities, που είχαν δυσλεξία και τα κατάφεραν περίφημα

Η δυσλεξία στον 21 αιώνα θεωρείτε πλέον κάτι πολύ σύνηθες και όχι καταδικαστέο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του 2014, το 10% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει διαγνωσθεί με δυσλεξία και το αντιμετωπίζει.  

Η δυσλεξία είναι μια μαθησιακή δυσκολία που επηρεάζει τις ικανότητες ανάγνωσης και γραφής των ανθρώπων, αλλά αυτό δεν την καθιστά εμπόδιο στην επιτυχία. Η Tulip Financial Research ανέφερε ότι οι άνθρωποι που έχουν εργαστεί για να γίνουν οι κορυφαίοι εργαζόμενοι στον κλάδο τους έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν δυσλεξία. Οι ερευνητές της Tulip δήλωσαν ότι τα δυσλεξικά άτομα, είναι πιθανότατα πιο αποφασιστικά λόγω του διαχωρισμού που αισθάνονται από την κοινωνία καθώς μεγαλώνουν και συχνά έχουν μοναδικές ιδέες για να κάνουν τα πράγματα εντυπωσιακά.

Αν και τα άτομα με δυσλεξία μπορεί να αντιμετωπίσουν καθημερινές προκλήσεις, αυτές οι διασημότητες αποδεικνύουν ότι η δυσλεξία δεν χρειάζεται να σας εμποδίσει να πετύχετε τους στόχους σας και να θέσετε ψηλά τον πήχη.

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Μάλιστα ο καλά διαβάζετε, παρότι κέρδισε το Νόμπελ Φυσικής το 1921, είναι ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας και από πολλούς θεωρείται ο σημαντικότερος επιστήμονας του 20ού αιώνα και ένας απ’τους μεγαλύτερους όλων των εποχών, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, έπασχε από δυσλεξία, πράγμα που επιβεβαιώνουν και οι καθηγητές του που δεν τον ήθελαν καθόλου, γιατί όπως έλεγαν, ήταν «ψυχικά αργός, αδιάφορος και προσκολλημένος στα ανόητα όνειρα του.»

Όπως δήλωνε όμως ο ίδιος, «Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο».

Κίρα Νάιτλι

Η Κίρα Νάιτλι είναι Αγγλίδα ηθοποιός. Άρχισε την καριέρα της από παιδική ηλικία αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά το 2003 με τη συμμετοχή της στις ταινίες Κάν’το όπως ο Μπέκαμ, Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού και Περηφάνια και Προκατάληψη.

Σε ηλικία μόλις έξι ετών, η Keira χρησιμοποίησε πονηρά τη δυσκολία της προς όφελός της. Έκανε μια συμφωνία με τους γονείς της, κάτι που σήμαινε ότι αν τα πήγαινε καλά στο σχολείο, θα την έπαιρναν έναν μάνατζερ.

Μέχρι την ηλικία των 14 ετών, η Κίρα είχε κερδίσει ρόλο στο Star Wars: Επεισόδιο 1, Η Αόρατη Απειλή και απέδειξε ότι είχε τηρήσει την υπόσχεσή της, αφού τελείωσε το σχολείο δύο χρόνια αργότερα με κορυφαίες βαθμολογίες στα GCSEs της.

Τομ Κρουζ

Ο Κρουζ, έχει βραβευτεί με τρεις Χρυσές Σφαίρες για τις ταινίες Γεννημένος την 4η Ιουλίου το 1989, Τζέρι Μαγκουάιρ 1996 και Μανόλια 1999.

Ο Τομ παραδέχτηκε στο περιοδικό People ότι συνήθιζε να είναι κλειστός στο σχολείο και συχνά ένιωθε «ανήσυχος, νευρικός, βαριεστημένος, απογοητευμένος, χαζός» γιατί ξεχνούσε γρήγορα πράγματα που είχε μόλις διαβάσει.

Ωστόσο, βρήκε τη θέση του κάνοντας σκετς και απομιμήσεις για την οικογένειά του. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε. «Πάντα μου άρεσε να τους κάνω να γελούν». Έτσι αντέστρεψε το ελάττωμα του, προς όφελος του.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ο γιος μου διαγνώστηκε με δυσλεξία – Τι σημαίνει αυτό;

3 stars της παγκόσμιας σκηνής με ΔΕΠΥ

3 κυρίες της παγκόσμιας σκηνής που βοήθησαν στην καταπολέμηση του στίγματος κατά της ψυχικής ασθένειας

Αυτές είναι οι 3 γυναίκες που τα βρήκαν σκούρα με την εμμηνόπαυση

Σχετικά άρθρα