Νέα Ελληνική θεραπεία κατά του κορωνοϊού, που βοηθά τους διασωληνωμένους της ΜΕΘ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελέτης Σήψης, σε μια νέα έρευνα, έδειξε ότι το φάρμακο anakinra, μειώνει κατά 64% τα συμπτώματα πνευμονίας σε ασθενείς με κορωνοιό.

Πιο συγκεκριμένα, το φάρμακο anakinra, χορηγήθηκε σε ασθενείς με μέτρια εώς σοβαρή πνευμονία από κορωνοιό και έδειξε, ότι απέτρεψε τον θάνατο ή την εξέλιξη σε σοβαρή αναπνευστική ανεπάρεκεια.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου και Πρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου, κο Γιαμαρέλλος Μπουρμπούλης.

“Πρόκειται για μια πρώτη μελέτη που γίνεται σε ασθενείς της ΜΕΘ και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα πρόληψης και αντιμετώπισης της εξέλιξης της νόσου σε πιο κρίσιμες καταστάσεις.

Η μελέτη αυτή με το όνομα save more, διεξήχθει σε 600 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν και διέτρεχαν μεγάλο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρής αναπνευστικής ανεπάρκειας, μέσω της μέτρησης  suPAR, (ένας βιοδείκτης του πλάσματος που δείχνει την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και έχει συσχετισθεί με κακή πρόγνωση της νόσου.

Έγινε ανάλυση 11 σημείων από τον ΠΟΥ και την 28η μέρα, έδειξε σημαντική βελτίωση της υγείας των ασθενών, που λάμβαναν την υπάρχουσα αγωγή σε συνδυασμό με το φάρμακο anakinra. Εκεί βρέθηκε μείωση των συμπτωμάτων και των θανάτων, καθώς και άυξηση των ανθρώπων που πήραν εξιτήριο.

Όπως δηλώνουν, η θεραπεία αυτή βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια, όμως είναι φοβερά καθησυχαστικό, το γεγονός ότι τα δεδομένα αυτά έρχονται σε μια κύρια στιγμή για την παγκόσμια υγεία και η εξέλιξη φαίνεται να είναι συγκλονιστική.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Οι ειδικοί απαντούν: Θα πρέπει να φοράω μάσκα μετά το εμβόλιο; Θα μπορώ να ταξιδεύω; Μπορώ να κολλήσω μετά τη 2η δόση;

Αυτές είναι οι πιθανότητες διασωλήνωσης μετά την 2η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Εάν έχεις αυτή την ομάδα αίματος, έχεις αυξημένη πιθανότητα θρόμβωσης

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα