Μελίντα Γκέιτς: Το διαζύγιο δυσεκατομμυρίων, το τρίτο πρόσωπο, οι φιλανθρωπίες, το ίδρυμα και η σχέση της με τον Μπιλ Γκέιτς

Η κατάθεση στον λογαριασμό της Μελίντα και τα 1,6 δις δολάρια

Μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του ζεύγους Γκέιτς, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με την αμύθητη περιουσία των 130 δις. δολαρίων.

Λίγες μέρες αργότερα η απάντηση ήρθε, όταν ο Μπιλ Γκέιτς, μετέφερε στον λογαριασμό της Μελίντα το ποσό των 1,8 δις. Πιο συγκεκριμένα το ποσό ήταν σε μετοχές.

$14,1 εκατομμύρια σε μετοχές της Canadian National Railway Company, $2,94 εκατομμύρια σε μετοχές της AutoNation, $2.4 δισ. μετοχές της Cascade Investment, Bill Gate’s investment vehicle, $25.8 εκατομμύρια σε μετοχές της Mexico-based Coca-Cola Femsa και $155.4 εκατομμύρια σε μετοχές της Mexican broadcaster Grupo Televisa SA.

Τι ήταν αυτό που τάραξε την ισορροπία αυτού του τόσο ευτυχισμένου γάμου;

Κάποιοι λένε ότι ο λόγος ήταν η πρώην σύντροφος του Μπιλ, κάποιοι άλλοι λένε για μια Κινέζα διερμηνεύτρια που δούλευε για το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.

Η πρώην σύντροφος του Μπιλ και κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερη του Αν Γουίνμπλαντ, φαίνεται σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, να συνεχίζει να έχει στενές επαφές μαζί του, παρά τα 27 χρόνια γάμου. Όταν φυσικά λέμε στενές δεν εννοούμε ερωτικές, αφού όπως όλα δείχνουν, οι δυο τους παραμένουν πολύ καλοί φίλοι.

Πιο συγκεκριμένα, η φιλία τους είναι τόσο δυνατή, που ο Μπιλ, έθεσε ως όρο στη Μελίντα να περνά ένα σαββατοκύριακο τον χρόνο με την Αν.

Ο Μπιλ και η Αν, γνωρίστηκαν σε ένα συνέδριο υπολογιστών, το 1984. Έγιναν αμέσως ζευγάρι, αλλά χώρισαν τρία χρόνια μετά, αφού η Αν ήθελε γάμο, ενώ εκείνος όχι. Λίγο καιρό αργότερα, εκείνη παντρεύτηκε έναν ιδιωτικό ερευνητή, ο οποίος είναι ο μικρότερος αδερφός του ηθοποιού Κέβιν Κλάιν. Οι επαφές τους όμως ήταν συχνές, αφού μιλούσαν καθημερινά στο τηλέφωνο και απολάμβαναν μηνιαία δείπνα και διακοπές στο παραθαλάσσιο εξοχικό της Αν. Εκεί οδηγούσαν αμάξια, απολάμβαναν τη θάλασσα και μιλούσαν για τα κοινά τους ενδιαφέροντα, μεταξύ των οποίων ήταν και η βιοτεχνολογία.

Μαζί της ο Μπιλ έβγαζε μία πιο παιχνιδιάρικη πλευρά του εαυτού του, αφού οι δύο τους έπαιζαν παντομίμα, βιντεοπαιχνίδια και έψηναν μαρςμέλοου στη παραλία. Ακόμα η Αν ήταν και ο λόγος που ο Μπιλ έγινε χορτοφάγος για κάποια περίοδο στη ζωή του. Ο Μπιλ φαίνεται να εμπιστευόταν την Αν τόσο πολύ, που όπως είχε δηλώσει στο περιοδικό Times το 1997, πήρε την έγκριση της για να παντρευτεί την Μελίντα. «Όταν σκεφτόμουν εάν θα έκανα πρόταση γάμου στη Μελίντα, τηλεφώνησα στην Αν και ζήτησα την έγκρισή της» Η ίδια δήλωσε πως η Μελίντα ήταν έξυπνη και μπορούσε να τον κρατήσει τόσο σε εγρήγορσή, όσο και σε ισορροπία.

Μία ακόμη παρουσία φαίνεται να είναι “ύποπτη” για το διαζύγιο των διεσεκατομμυρίων. Ο λόγος για την 36χρονη Κινέζα Ζε Σέλι Γουάνγκ, που εργάζεται ως διερμηνέας στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέϊτς. Η ίδια αναγκάστηκε να προχωρήσει σε επίσημη διάψευση στο Weibo, (κινεζικό Facebook), αρνούμενη τις αβάσιμες φήμες προς το πρόσωπο της. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε «Αρχικά πίστευα ότι η φήμη θα διαλυόταν καθώς προέρχεται από αβάσιμες πηγές, αλλά δεν περίμενα να γίνει τόσο ντόρος. Σας ευχαριστώ για την ανησυχία σας τις τελευταίες 24 ώρες μέσω προσωπικών μηνυμάτων αλλά και τους φίλους που με βοήθησαν να διαλύσω τις φήμες αυτές».

Η Γουάνγκ, ζει στο Σιάτλ και είναι άγαμη, είναι μεταφράστρια και έχει εργαστεί για το Yale School of Management, το Harvard Business School, καθώς και για το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Ακόμη το τελαυταίο δίαστημα φαίνεται να εργάζεται και ως αεροσυνοδός στην DELTA Airlines, καθώς κάνει και μαθήματα για να αποκτήσει το δικό της δίπλωμα πιλότου.

Ποια είναι όμως η ζωή της Μελίντα Γκέιτς;

Η Μελίντα Γκέιτς, γεννήθηκε το 1964 στο Ντάλας των ΗΠΑ. Έχει 4 αδέρφια και είναι το δεύτερο παιδί της οικογενείας. Ο πατέρας της εργαζόταν ως αεροναυπηγός κατά την ενηλικίωση της ενώ η μητέρα της ασχολούνταν με τα οικιακά. Η μητέρα της Μελίντας δεν μπόρεσε να σπουδάσει και έτσι ήθελε το καλύτερο για τα παιδιά της. Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξη της η Μελίντα η ίδια η μητέρα της, είχε πει σε εκείνη και στα άλλα 3 αδέρφια της πως «Σε οποιοδήποτε κολέγιο και αν γίνετε δεκτοί εμείς θα το πληρώσουμε».

Όταν η Μελίντα ήταν σε ηλικία 14 ετών, ο πατέρας της, της αγόρασε έναν Apple II υπολογιστή. Σύντομα άρχισε να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή και να μαθαίνει να προγραμματίζει στην γλωσσα προγραμματισμού Basic.

Η Μελίντα αποφοίτησε από το Ursuline Academy of Dallas το 1982. Στη συνέχεια φοίτησε στο τμήμα Επιστημών Πληροφορικής και Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Ντιουκ από όπου και αποφοίτησε το 1986. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλου MBA του Fuqua School of Business.

Η πρώτη της δουλειά ήρθε παράλληλα με την σχολή της και φυσικά δεν ήταν άλλη από το να διδάσκει αυτό που αγαπούσε πιο πολύ. Μαθηματικά και προγραμματισμό. Μετά το πέρας των σπουδών της ήρθε και η πρώτη σοβαρή δουλειά και η πρώτη επαφή με την Microsoft ως υπέυθυνη Μάρκετινγκ, όπου ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την δημιουργία των προϊόντων.

Το 1990, ήρθε και η πρώτη προαγωγή αφου έγινε Διευθύνων Συμβούλος των προϊόντων πληροφορικής στη Microsoft, μια θέση που κράτήσε μέχρι το 1996 όταν και αποφάσισε να αφήσει το πόστο της στην εταιρία ώστε να αφοσιωθεί στην οικογένεια της αλλά και στο φιλανθρωπικό της έργο.

Πριν όμως το 1996, η Μελίντα γνώρισε τον Μπιλ το 1987, δηλαδή τέσσερις μήνες μετά το ξεκίνημα της εργασίας της στην εταιρία. Η αφορμή ήταν μια συνάντηση για επαγγελματικό δείπνο στην Νάε Υόρκη, στο οποίο έτυχε να καθίσουν ο ένας δίπλα στον άλλο. Αρκετούς μήνες αργότερα συναντήθηκαν ξανά στο ιδιωτικό πάρκινγκ της εταιρίας και εκείνος την ζήτησε σε ραντεβού. Το 1993 αρραβωνιάστηκαν και παντρεύτηκαν ανήμερα Πρωτοχρονιάς του 1994 στην Χαβάη σε ένα γάμο εκατομμυρίων. Το πρώην ζευγάρι έχει τρία παιδιά την Τζένιφερ, την Φοίβη και τον Ρόρυ.

Το 2000 συνίδρυσε το ίδρυμα Bill & Melinda Gates με τον συζυγό της Μπιλ Γκέιτς. Η Γκέιτς υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου του Ντιουκ από το 1996 έως το 2003, καθώς επίσης και της Washington Post από το 2004.

Το 2015 η Μελίντα ίδρυσε την ανεξάρτητη εταιρία Pivotal Ventures, στην οποία δίνει καινοτόμες λύσεις για καθημερινά προβλήματα που ανιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι οικογένειες τους στην Αμερική.

Το 2019 η Μελίντα έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο The Moment of Lift: How Empowering Women Changes the WorldΣε αυτό το βιβλίο η Μελίντα χρησιμοποιεί τις προσωπικές ιστορίες των γυναικών που γνώρισε στα φιλανθρωπικά ταξίδια της ανά τον κόσμο ώστε να αναδείξει ζητήματα όπως ο γάμος ανηλίκων, η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων και η μειωμένη πρόσβαση σε αντισυλληπτικές μεθόδους.

Η Γκέιτς έχει βρεθεί πολλές φορές στη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου του περιοδικού Forbes. Έχει καταλάβει τη θέση νούμερο 3 το 2013, 2014, 2015 και 2017, τη θέση νούμερο 4 το 2012 και το 2016 και τη θέση νούμερο 6 το 2011, το 2018 και το 2019.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πέθανε η Ολυμπία Δουκάκη: Η Ελληνική καταγωγή, το Όσκαρ, ο ακτιβισμός, η υποτροφία με το όνομα της και η σχέση της με τον ξάδερφο της και πολιτικό Μάικλ Δουκάκη

Σάρον Στόουν: Η σεξουαλική κακοποίηση από τον παππού της, ο παραλίγο θάνατο από κεραυνό και από εγκεφαλικό, το χαστούκι στον σκηνοθέτη της ταινίας “Το βασικό ένστικτο, όπου την εξαπάτησε, οι προτάσεις για αληθινό σεξ στις ταινίες και η η προσθετική στήθους χωρίς την συγκατάθεση της.

Πηγές

https://el.wikipedia.org/wiki/Μελίντα_Γκέιτς

Σχετικά άρθρα