Ταλαιπωρείστε από μαλλιά που λαδώνουν εύκολα; Δείτε τους 6 τρόπους για να απαλαγείτε εύκολα από την λιπαρότητα

Οι περισσότερες γυναίκες ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο με την λιπαρότητα της επιδερμίδας τους, όσο και με αυτή των μαλλιών τους. Έτσι, η υπερβολική έκκριση ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής επηρεάζει την εμφάνιση, αλλά και την ψυχολογία μας, εξαντλώντας, παράλληλα, πολλές φορές και την υπομονή μας. 

Παρόλα αυτά, εμείς βρήκαμε τον τρόπο για να διαχειριστείτε και να περιορίσετε την λιπαρότητα των μαλλιών σας, για αυτό και σας προτείνουμε πολύ χρήσιμα tips, τα οποία μπορείτε να αξιοποιήσετε σε καθημερινή βάση, ώστε να αποχαιρετίσετε τα λαδωμένα μαλλιά μια για πάντα. 

Τι προκαλεί την λιπαρότητα;

Τα λιπαρά μαλλιά είναι το άμεσο αποτέλεσμα των σμηγματογόνων αδένων που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής και εκκρίνουν μεγάλες ποσότητες ελαίων. Έτσι, αυτά απορροφώνται συνεχώς από την τρίχα δίνοντας μια πιο λαδωμένη εμφάνιση και υφή. Παρόλα αυτά, αξίζει να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο πως το λάδι που παράγεται δεν αποτελεί ασήμαντο ρόλο, καθώς κάνει τα μαλλιά μας να φαίνονται πιο λαμπερά, υγιή και δυνατά, υπό την προϋπόθεση ότι παράγεται σε φυσιολογική ποσότητα.

Τι πρέπει να προσέξουμε στα προϊόντα μαλλιών;

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-03-27T154125.847-1024x576.jpg

Οι hair experts συνιστούν να αποφεύγουμε εκείνα τα σαμπουάν και conditioners, στα οποία αναγράφονται οι παρακάτω λέξεις: “στεγνό”, “κατεστραμμένο”, “εξομάλυνση” ή “γυαλιστερό”, καθώς κατά πάσα πιθανότητα το συγκεκριμένο προϊόν θα προσθέσει περαιτέρω λιπαρότητα και θα θαμπώσει την τρίχα.

Συνεπώς, χρειάζεται να επιλέγουμε προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της τρίχας μας, όπως και στις ανάγκες μας. Παράλληλα, χρειάζεται να προσέξουμε και την διατροφή μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα φρούτα και στα λαχανικά.

Τι χρειάζεται να κάνουμε για να διαχειριστούμε και να περιορίσουμε την λιπαρότητα;

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι %CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9A-2023-03-27T154321.874-1024x576.jpg

Ποσότητα προϊόντος

Δώστε ιδιαίτερη σημασία στην ποσότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείτε, χωρίς να εφαρμόζετε πολύ από αυτό στο τριχωτό της κεφαλής σας. Όσο περισσότερο τοποθετήσετε τόσο παραπάνω λιπαρότητα θα εμφανιστεί τις επόμενες ημέρες. Επομένως, χρησιμοποιήστε το με μέτρο.

Καθημερινό λούσιμο

Είναι πολύ πιθανό το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών να συμβάλλει στην εμφάνιση μεγαλύτερων ποσοτήτων λιπαρότητας. Αναλυτικότερα, το συχνό πλύσιμο μπορεί να προκαλέσει την έντονη αντίδραση των αδένων σας με αποτέλεσμα την έκκριση περισσότερου λαδιού. Για αυτό αν έχετε την δυνατότητα προτιμήστε να λούζεστε ανά 2-3 ημέρες.

Conditioner: Σύμμαχος ή εχθρός;

Το conditioner συμβάλλει στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών, αλλά και στην προσθήκη υγρασίας. Για αυτόν τον λόγο, αποφύγετε να το εφαρμόζετε στις ρίζες, αλλά κατά κύριο λόγο στις άκρες, όπως επίσης και το λαδάκι σας.

Dry Shampoo

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά. Την επόμενη φορά που τα μαλλιά σας θα είναι λαδωμένα χρησιμοποιήστε ένα ξηρό σαμπουάν (dry shampoo) ή μια ειδική πούδρα που απορροφά την λιπαρότητα της τρίχας.

Μηλόξυδο: Το θαυματουργό

Κι όμως το μηλόξυδο μπορεί να περιορίσει την λιπαρότητα των μαλλιών σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε αν δεν το έχετε προμηθευτεί ήδη από το φαρμακείο σας είναι να αραιώσετε ένα ξύδι μήλου με ένα φλιτζάνι νερό και να το ψεκάσετε στο τριχωτό της κεφαλής.

Περιορίστε το βούρτσισμα

Προσπαθήστε να μην βουρτσίζετε και να μην ακουμπάτε τα μαλλιά σας πολλές φορές εντός της ημέρας, καθώς με αυτόν τον τρόπο παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα ελαίων.

Εν τέλει, υπάρχουν τρόποι, με τους οποίους μπορούμε να περιορίσουμε την λιπαρότητα των μαλλιών μας σε σημαντικό βαθμό. Ακολουθήστε τα προαναφερθέντα tips για να δείτε θεαματική διαφορά στην όψη και την υφή τους, ενώ αν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία ή επιθυμείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω για αυτό το θέμα συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας.

Πηγές

https://www.healthline.com/health/how-to-get-rid-of-greasy-hair#causes

https://www.byrdie.com/how-to-treat-oily-hair-2326797

https://www.glamourmagazine.co.uk/article/how-to-stop-greasy-hair-hacks

Σχετικά άρθρα