Αυτές είναι οι 3 celebrities, που ξεπέρασαν τις φοβίες τους (αγοραφοβία, κλειστοφοβία, αεροφοβία) πάνω στη δουλειά

Σάντρα Μπούλοκ

Η Σάντρα Μπούλοκ είναι Αμερικανίδα ηθοποιός που έγινε διάσημη τη δεκαετία του ’90, με τις επιτυχημένες ταινίες Speed, Παγιδευμένη στο Δίκτυο και Ενώ Εσύ Κοιμόσουν. Από τότε έχει εδραιωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Χόλυγουντ. Τι γίνεται όμως όταν στο παιχνίδι μπαίνουν οι φοβίες;

Πιο συγκεκριμένα η Σάντρα Μπούλοκ, έχει δηλώσει πως έχει αεροφοβία, δηλαδή φοβάται όταν βρίσκεται στον αέρα πχ αεροπλάνο. Η αεροφοβία πιστεύεται ότι επηρεάζει 1 στους 10 ανθρώπους και οι γυναίκες το αναφέρουν συχνότερα από τους άνδρες », λέει η Nicky Lidbetter, Διευθύνων Σύμβουλος του Anxiety UK.

Η Sandra Bullock μισούσε τις πτήσεις, μέχρι το σημείο που έπρεπε να συνεργαστεί με τονAlfonso Cuarón, για την ταινία Gravity. Στην ταινία αυτή θα η Μπούλοκ θα βρισκόταν υποθετικά στο διάστημα και θα έπρεπε να γίνει χρήση ενός ειδικού αεροσκάφους για ταινίες το «Vomit Comet», πράγμα που από το όνομα και μόνο δεν φέρνει χαρά αφού σημαίνει πρόκληση εμετού.

Η ίδια δήλωσε στη Vogue, πως στην αρχή ένιωσε «απολιθωμένη από την πτήση», λέει, «Η πτώση από τον ουρανό δεν ήταν η ιδέα που είχα για την πρώτη συνεργασία μου με τον Alfonso Cuarón. Αλλά σε ένα σημείο κάθισα και είπα: Τι είναι αυτή η ταινία που θα με κάνει να φοβηθώ; θα στρωθώ στη δουλειά και θα ξεπεράσω τον φόβο που με έχει παραλύσει».

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη ταινία της έδωσε την 2η υποψηφιότητα για το βραβείο Όσκαρ α΄γυναικείου ρόλου στην καριέρα της.

Έμμα Στόουν

Η Έμμα Στόουν, μπορεί να είναι βραβευμένη με Όσκαρ, Χρυσή σφαίρα και BAFTA, μπορεί να έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες Spiderman και LA LA LAND, αλλά είναι και εκέινη άνθρωπος και έχει φοβίες και πιο συγκεκριμένα αγοραφοβία.

Δεν είναι μόνο πολύ συνηθισμένη, είναι επίσης μια από τις πιο παρεξηγημένες και περίπλοκες φοβίες. Πολλοί νομίζουν ότι οι άνρωποι με αγοραφοβία, φοβούνται τους ανοιχτούς χώρους με κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν αγοραφοβία φοβούνται να αισθανθούν πανικό, σε μέρη όπως τα εμπορικά κέντρα, σε κλαμπ κλπ.

Τα μέρη αυτά αποτελούν πραγματική απειλή για τους αγοραφοβικούς, γι ‘αυτό το σπίτι γίνεται το «ασφαλές» μέρος τους. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, «η φοβία ξεκινά συνήθως στα τέλη του εφήβου ή στα πρώτα ενήλικα χρόνια πριν τα 35 και προσβάλει κυρίως γυναίκες». 

Η Έμμα Στόουν όμως έχει οριακή αγοραφοβία και κρίσεις πανικού από την ηλικία των 7 ετών, πράγμα πολύ σύνηθες για τους αγοραφοβικούς. Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε η ίδια, «Μετά την πρώτη τάξη και λίγο πριν μπω στη δεύτερη τάξη, είχα την πρώτη μου κρίση πανικού». «Ήταν πραγματικά, τρομακτικό και συντριπτικό. «Ήμουν στο σπίτι ενός φίλου και ξαφνικά ήμουν πεπεισμένη ότι το σπίτι με έπνιγε που δεν μπορούσα να ανασάνω.

Η Έμμα από τότε, έχει βελτιώσει πολύ τις κρίσεις πανικού στην αγοραφοβία, αφού βλέπει ψυχολόγο, κάνει διαλογισμό και μιλάει συχνά με τους φίλους της.

Ούμα Θέρμαν

Η Ούμα Θέρμαν, γνωστή για τις ταινίες Kill Bill και Pulp Fiction, όπου η τελευταία της χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ, Χρυσή σφαίρα και BAFTA, έχει μια από τις πιο γνωστές και αγχώδεις φοβίες.

Μιλάμε φυσικά για την κλειστοφοβία, η οποία βασανίζει πολύ κόσμο. «Υπάρχουν διάφοροι βαθμοί σοβαρότητας», λέει το Anxiety UK, «κάθε άτομο έχει μια διαφορετική αντίληψη για το τι ορίζει ως κλειστό χώρο». Μπορεί κάποιοι να φοβούνται να κλειδωθούν σε ένα ασανσέρ ή τουαλέτα, ενώ άλλοι να βρεθούν σε ένα στριμωγμένο βαγόνι τρένου.

Μπορεί μέχρι τότε η ηθοποιός να έλεγχε τους φόβους της, όμως στα γυρίσματα της ταινίας Kill Bill 2, αυτό αποδείχθηκε κάπως δύσκολο καθώς ο χαρακτήρας της, η νύφη, έπρεπε να θαφτεί ζωντανή.

«Δεν απαιτήθηκε ηθοποιία για να γυρίσω τη σκηνή, αφού οι κρευγές ήταν αληθινές. Ήταν τρομακτικό. Δεν θέλετε να έχετε αυτήν την εμπειρία».

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αυτοί είναι οι 3 celebrities, που είχαν δυσλεξία και τα κατάφεραν περίφημα

Αυτοί είναι οι 3 celebrities που για χρόνια ήταν αντιμέτωποι με την διπολική διαταραχή

 

Σχετικά άρθρα