Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν τα άτομα που ήδη έχουν νοσήσει; Τι γίνεται με τους μόνιμους κατοίκους των νησιών;

Τόσο καιρό ακούμε για τους εμβολιασμούς των ανθρώπων που δεν έχουν νοσήσει, τι γίνεται όμως για εκείνους που έχουν ήδη νοσήσει και έχουν αναρρώσει;

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό και έχουν θεραπευτεί, θα εμβολιάζονται με μια δόση.

Πιο συγκεκριμένα ο εμβολιασμός θα γίνεται 8-12 εβδομάδες μετά τη διάγνωση και οι ασθενείς αυτοί θα λαμβάνουν μια δόση, αφού η πρώτη, είναι θεωρητικά η δική τους φυσική ανοσία που απέκτησαν εφόσον το ξεπέρασαν.

Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν τα άτομα που ήδη έχουν νοσήσει;

Ο λόγος είναι επειδή η φυσική ανοσία που προ είπαμε, κρατάει πολύ λίγο σε σχέση με την επίκτητη του εμβολίου. Έτσι για να επέλθει πλήρης ανοσία θα πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός.

Ποιο θα είναι το εμβόλιο αυτό;

Από ότι φαίνεται το εμβόλιο που θα κάνουν οι άνθρωποι που έχουν ήδη νοσήσει και ξεπεράσει τον κορωνοϊό θα είναι το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Τι γίνεται με τους μόνιμους κατοίκους των νησιών;

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να βρίσκονται και οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών, αφού η επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία ξεκίνησε.

Η επιχείρηση αυτή έχει σκοπό να εμβολιάσει όλους τους κατοίκους άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, προκειμένου να μην υπάρχει άγχος με τους τουρίστες και να διεξαχθεί σωστά ο τουρισμός. Ο εμβολιασμός αυτός θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.

Ωστόσο έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και μέχρι τέλος του Μαίου θα έχει ολοκληρωθεί και σε άλλα 36.

Το εμβόλιο που θα γίνει σε αυτούς τους κατοίκους είναι πάλι το μονοδοσικό Johnson & Johnson, λόγω της δυσκολίας στη μεταφορά.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ποιες οι πιθανότητες διασωλήνωσης μετά την 2η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού;

Κορωνοϊός: Εάν έχεις αυτή την ομάδα αίματος, έχεις αυξημένη πιθανότητα θρόμβωσης

Νέα Ελληνική θεραπεία κατά του κορωνοϊού, που βοηθά τους διασωληνωμένους της ΜΕΘ

Οι ειδικοί απαντούν: Θα πρέπει να φοράω μάσκα μετά το εμβόλιο; Θα μπορώ να ταξιδεύω; Μπορώ να κολλήσω μετά τη 2η δόση;

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα