Περιοδοντίτιδα

Εάν έχεις αυτή τη πάθηση στα δόντια, έχει 9 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνεις από κορωνοϊό

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, οι περιορισμοί στα ραντεβού των γιατρών και ο φόβος της μόλυνσης, δυστυχώς οδήγησε πολλούς από εμάς στο να παραλείψουμε την στοματική μας υγιεινή, πράγμα που γνωρίζουμε πως συνδέεται άμεσα με την προσβολή της συνολική μας υγεία.

Τα νοσήματα του στόματος, μειώνουν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της ζωής μας, επηρεάζοντας την καθημερινότητα μας και τις κοινωνικές μας συναναστροφές.

Μία νέα έρευνα όμως έρχεται να ταράξει και άλλο το άγχος μας για την στοματική υγιεινή και τη προστασία μας από τον κορωνοϊό, αφού φαίνεται πως τα άτομα με περιοδοντίτιδα, έχουν 3,5 φορές περισσότερες πιθανότητες για εισαγωγή στη ΜΕΘ, 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες για διασωλήνωση και 9 φορές περισσότερες πιθανότητες για να πεθάνουν.

Τη συγκεκριμένη έρευνα μας ανακοίνωσε ο Βασίλειος Παπαϊωάννου, αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιοδοντολογίας και Οδοντικών Εμφυτευμάτων.

Τι είναι αυτό όμως που αυξάνει τους κινδύνους;

Από παλαιότερες έρευνες γνωρίζουμε τη συσχέτιση του κορωνοϊού με τις φλεγμονές και πόσο επιρρεπείς είναι οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτές, καθώς αυξάνει κατά πολύ την επικινδυνότητα. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, φαίνεται πως οι φλεγμονές των ούλων, αποτελούν μια σημαντική αιτία αύξησης της επικινδυνότητας και θα πρέπει όπως τονίζει ο Δρ. Παπαϊωάννου, να προσέχουμε ιδιαίτερα την στοματική μας υγιεινή.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Έχεις κλείσει ραντεβού στον οδοντίατρο; Δες τι πρέπει να προσέξεις λόγω κορωνοϊού!

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X