Μπούτια κοτόπουλο με σάλτσα από κόκκινες πιπεριές, μανιτάρια και σπανάκι

Μπούτια κοτόπουλο με σάλτσα από κόκκινες πιπεριές, μανιτάρια και σπανάκι

Υλικά

  • 3 μεγάλες πιπεριές
  • 5 μπούτια κοτόπουλο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ έως 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • 1 μεσαίο μπολ με φύλλα σπανακιού
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε ένα ταψί τοποθετήστε αλουμινόχαρτο και προσθέστε τρεις πιπεριές όρθιες, σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 ° C και ψήστε για 40-45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με καπάκι για 30 λεπτά.

Βήμα 2 Κόψτε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3 Κόψτε κάθε λίπος από τα μπούτια του κοτόπουλου και στη συνέχεια πασπαλίστε με καπνιστή πάπρικα και πιπέρι καγιέν. Τοποθετήστε το ίδιο τηγάνι σε υψηλή φωτιά με ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει σε κάθε πλευρά. Αφήνουμε στην άκρη μόλις μαγειρευτεί.

Βήμα 4 Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κόκκινο κρεμμύδι. Τοποθετήστε το στο ίδιο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε απαλά μέχρι να γίνει λίγο καφέ. Προσθέστε επιπλέον λάδι εάν απαιτείται. Σβήστε με λευκό κρασί και μετά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου.

Βήμα 5 Για τις πιπεριές, αφαιρέστε τις από το μπολ και ξεφλουδίστε τα δέρματα. Πρέπει να αφαιρούνται εύκολα. Βγάλτε τον πυρήνα και ξύστε τους σπόρους. Τοποθετήστε τις μισές πιπεριές σε ένα μπλέντερ μαζί με το μείγμα από το τηγάνι με το κρεμμύδι σκόρδο κλπ. Χτυπήστε μέχρι να πάρει μια βελούδινη υφή.

Βήμα 6 Ρίχνουμε τη σάλτσα που μόλις φτιάξαμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Κόβουμε σε φέτες τις υπόλοιπες ψητές πιπεριές και προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά, γευτείτε και ρυθμίστε για καρυκεύματα με αλάτι και πιπέρι καγιέν. Αφήστε να σιγοβράσει πολύ απαλά για 3-4 λεπτά.

Βήμα 7 Κόψτε το σπανάκι σε μεσαίο χοντρό μέγεθος και προσθέστε στο μείγμα της σάλτσας. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κοτόπουλο με σάλτσα από βαλσάμικο, μέλι και βότανα (Μόνο 210 θερμίδες)

Κοτόπουλο με βότανα και Μιλανέζικη σάλτσα!!!

Σνίτσελ κοτόπουλο παρμεζάνας με σάλτσα ντομάτας και λιωμένη μοτσαρέλα

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X