Αυτές είναι οι 3 celebrities που δεν ήξερες ότι πάσχουν από Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

Τζέσικα Άλμπα

Η Τζέσικα Άλμπα είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο και είναι ευρέως γνωστή για τους ρόλους της στην τηλεοπτική σειρά Dark Angel και στις ταινίες Sin City και Fantastic Four.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής της σημαδεύτηκαν από πολλές ασθένειες μεταξύ των οποίων Ατελεκτασία (πάθηση των πνευμόνων), συχνές πνευμονίες, άσθμα και επεμβάσεις σκωληκοειδήτιδας και αμυγδαλών.

Έχει ακόμη παραδεχθεί ότι ως παιδί έπασχε από μια νευρική διαταραχή, γνωστή ως Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή ή αλλιώς OCD (obsessive-compulsive disorder).

Όλα τα παραπάνω την οδήγησαν χωρίς πολλούς φίλους, αφού τον περισσότερο χρόνο τον περνούσε στα νοσοκομεία και όχι στο σχολείο. Μετά την εγκατάσταση της στην Καλιφόρνια η υγεία της σταδιακά βελτιώθηκε.

Όπως όμως δήλωσε στο Cosmopolitan, ο λόγος που ανέπτυξε την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, είναι γιατί έψαχνε να βρει τον έλεγχο στη ζωή της και στην υγεία της.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε «Συνήθιζα να αποσυνδέω κάθε συσκευή από το σπίτι μου. Ακόμα έλεγχα κάθε πόρτα για να βεβαιωθώ ότι ήταν κλειδωμένη τη νύχτα».

«Όταν μου ερχόντουσαν αυτές οι σκέψεις ένιωθα τεράστιο πανικό. Ο πανικός έφευγε, μόνο όταν έκανα την καθιερωμένη μου ψυχαναγκαστική πράξη. Πραγματικά όμως χρειαζόμουν να ελέγξω κάτι, γι’ αυτό συνέβαινε όλο αυτό».

Καμίλα Καμπέγιο

Γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας και μετακόμισε στην ηλικία των 6 ετών μαζί με την οικογένειά της στο Μαϊάμι της Φλόριντας, όπου μεγάλωσε. Ήταν μέλος του συγκροτήματος Fifth Harmony από το 2012 έως τα τέλη του 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκετε σε σχέση με τον επίσης δημοφιλή τραγουδιστή, Shwan Mendes.

Η 24χρονη τραγουδίστρια σε πρόσφατη συνέντευξη της μίλησε ανοιχτά μαζί με άλλες celebrities για τις δυσκολίες της ψυχικής της υγείας και πιο συγκεκριμένα για την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, OCD, που την ταλαιπωρούσε για χρόνια.

«Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι περίεργη. Τώρα που τα θυμάμαι γελάω. Όλοι έχουμε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης του άγχους μας. Εγώ όταν αγχωνόμουνα, σκεφτόμουν κάτι και αυτή η σκέψη δεν έφευγε από το μυαλό μου μέχρι να γίνει πράξη.

«Μόλις διαγνώστηκα με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, ξαφνικά όλα έγιναν καλύτερα. Δεν ήξερα τι ήταν και όταν το ανακάλυψα και έμαθα πώς όλο αυτό είναι παιχνίδι του μυαλού μου, ένιωσα πολύ καλύτερα».

«Νιώθω πολύ περισσότερο τον έλεγχο τώρα. Σε σημείο που μου αρέσει, γιατί όταν καταλαβαίνω ότι πάει να ξεκινήσει λέω «Αα! Εντάξει, αυτό είναι μόνο το OCD μου».

Κέιτι Πέρι

Η Κέιτι Περί, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες καλλιτέχνιδες, αφού υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος με πάνω απο 100 εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter και παραμένει η τραγουδίστρια με τις περισσότερες προβολές στο Youtube , με 36 εκατομμύρια συνδρομητές και πάνω από 19 δισεκατομμύρια προβολές.

Ακόμα, είναι Πρέσβειρα της UNICEF, ενώ η ενασχόλησή της με την πολιτική είναι ενεργή. Τέλος, είναι ακτιβίστρια και θερμή υποστηρίκτρια της κοινότητας LGBT.

Όπως καταλαβαίνουμε η τραγουδίστρια δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει ανοιχτά για την ζωή της και έτσι μίλησε και για την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη της είπε: «Έχω τάσεις OCD. Κάνω περίεργα πράγματα. Κουμπώνω τα  τα αντικείμενα που κουμπώνουν και συγκεντρώνω τα πράγματα σε τάξη με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Ακόμα βουρτσίζω τα δόντια μου 4-6 φορές την ημέρα και παίρνω 26 χάπια την ημέρα, αλλά μην ανησυχείτε, είναι μόνο βιταμίνες και συμπληρώματα.

Όταν τα πράγματα είναι εκτός ελέγχου στην παιδική σας ηλικία, αναγκαστικά βρίσκετε πράγματα που πρέπει να εστιάσετε».

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Αυτές είναι οι 3 celebrities, που ξεπέρασαν τις φοβίες τους (αγοραφοβία, κλειστοφοβία, αεροφοβία) πάνω στη δουλειά

Αυτοί είναι οι 3 celebrities που για χρόνια ήταν αντιμέτωποι με την διπολική διαταραχή

Σχετικά άρθρα