Βάλε το Argan oil στη ζωή σου και πες τέλος στα σημάδια γήρανσης, την ακμή και τη ξηρότητα

Το argan oil είναι ένα beauty συστατικό που προέρχεται από το Μαρόκο και εμπεριέχεται πολύ συχνά στις καλλυντικές συνθέσεις. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας, του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών σας, ενώ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός.

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα 4 βασικότερα οφέλη που μπορείτε να αποκτήσετε από την χρήση του;

“Για ποιο λόγο να το εντάξω στην ρουτίνα μου;”

Ηλιακή ακτινοβολία και σημάδια γήρανσης

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά χρειάζεται να προστατευόμαστε σε καθημερινή βάση από την ηλιακή ακτινοβολία ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Εκτός, λοιπόν, από το αντηλιακό μας ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε και το argan oil, αφού μπορεί να μας βοηθήσει να προστατευθούμε από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δημιουργούνται έπειτα από την έκθεση μας στον ήλιο. Άλλωστε, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το δεδομένο συστατικό αποτρέπει τα εγκαύματα και τον αποχρωματισμό του δέρματος μας, ενώ προλαμβάνει και τον γνωστό, σε όλες μας, καρκίνο του δέρματος. 

Παράλληλα, και ποια δεν θέλει να επιβραδύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τα σημάδια της γήρανσης; Αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε μια mini αντιγηραντική θεραπεία στην άνεση του σπιτιού σας, τότε δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε το argan oil, το οποίο χαρίζει απίστευτη ελαστικότητα στην επιδερμίδα και μειώνει εμφανώς τις ρυτίδες του προσώπου.

Λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής; Τέλος!

Μερικές από εμάς παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε την έντονη λιπαρότητα μας με κάθε δυνατό τρόπο. Επιτέλους, λοιπόν, βρήκαμε την λύση! Το argan oil, εξαιτίας του αργανίου που περιέχει, “υπόσχεται” να μειώσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την έκκριση σμήγματος και κατ’ επέκταση την λιπαρότητα του δέρματος μας εντός, μόλις, τεσσάρων εβδομάδων. Ταυτόχρονα, κάνει και πάλι το θαύμα του, όσον αφορά την ακμή, καθώς ηρεμεί και ομαλοποιεί την επιδερμίδα σε αξιοσημείωτο βαθμό.

Αποχαιρετίστε την έντονη ξηρότητα του δέρματος σας

Το argan oil απορροφάται γρήγορα και δεν αφήνει λιπαρά υπολείμματα. Έτσι, αν έχετε, κατά κύριο λόγο, ξηρή επιδερμίδα μπορείτε σίγουρα να το εντάξετε στην skincare ρουτίνα σας. Συγκεκριμένα, αφού καθαρίσετε το δέρμα σας με ένα ήπιο καθαριστικό, ρίξτε μια με δυο σταγόνες στην παλάμη σας και τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους, ώστε να ζεσταθεί το προϊόν. Έπειτα, εφαρμόστε το κυκλικά στο πρόσωπο και τον λαιμό σας και κοιμηθείτε όλη τη νύχτα με αυτό. Το επόμενο πρωί θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα, καθώς οι βιταμίνες Α και Ε που περιέχει “ορκίζονται” να ενυδατώσουν σε βάθος και να μειώσουν σε ορατό βαθμό τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Ενυδατωμένη επιδερμίδα και μεταξένια  μαλλιά με μια μόνο κίνηση

Ποιος είπε ότι το argan oil δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ολόκληρο το σώμα, όσο και στα μαλλιά σας; Ειδικότερα, αν θέλετε να ενυδατωθείτε από την κορυφή ως τα νύχια προσθέστε μερικές μόνο σταγόνες στο body lotion σας και επαλείψτε με κυκλικές κινήσεις ολόκληρο το σώμα. Ταυτόχρονα, αν σε ορισμένα σημεία έχετε έντονη ξηρότητα ή ενδεχομένως κάποιες μικρές πληγές εφαρμόστε extra σταγόνες σε εκείνες τις περιοχές. Παράλληλα, όσον αφορά το τριχωτό της κεφαλής, το δεδομένο συστατικό βοηθά στην εξάλειψη του ενοχλητικού φριζαρίσματος και στην προστασία από τα προϊόντα styling. Για να αποκτήσετε, λοιπόν, ανάλαφρα, μεταξένια μαλλιά ρίξτε δυο σταγόνες στις παλάμες σας, ζεστάνετε τες με τα χέρια σας και κάντε ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι. Σας υποσχόμαστε πως σε λίγες μόνο ημέρες τα μαλλιά σας θα βρίσκονται με βεβαιότητα στα καλύτερα τους!

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες που χρειάζεται να λάβετε υπόψη;

  • Μπορεί να προκαλέσει μια μορφή αλλεργίας γνωστή ως δερματίτιδα εξ επαφής που χαρακτηρίζεται από εξανθήματα, ερυθρότητα και κνησμό.
  • Αν έχετε ευαισθησία στο argan oil μπορεί να εμφανιστούν μικρά σπυράκια.
  • Αν το καταναλώνετε ως φαρμακευτική αγωγή μπορεί να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές, φούσκωμα, ναυτία και διάρροια.

Αν παρατηρήστε οποιαδήποτε άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια επικοινωνήστε με τον Δερματολόγο σας και σταματήστε να το χρησιμοποιείτε.

Συμπερασματικά, το argan oil είναι σε γενικές γραμμές ένα ασφαλές προϊόν, αφού δεν παρατηρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρενέργειες σε όσους το χρησιμοποιούν ή το καταναλώνουν. Ωστόσο, αν επιθυμείτε να το εντάξετε στην ρουτίνα σας συμβουλευτείτε έναν ειδικό, ώστε να παραμείνετε ασφαλείς στον μέγιστο βαθμό.

Πηγές

https://www.healthline.com/health/argan-oil-for-skin#benefits-of-argan-oil-for-skin

https://draxe.com/beauty/argan-oil-benefits-skin-hair/

https://www.verywellhealth.com/argan-oil-what-should-i-know-about-it-89938

Σχετικά άρθρα