Κρέπες από φαγόπυρο, με τυρί και ζαμπόν. Το απόλυτο gluten free πρωτεϊνικό γεύμα

Θερμίδες

200

Τα οφέλη του φαγόπυρου στην υγεία μας

Βοηθά στη καρδιά

Σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται πως 100 γρ. φαγόπυρο την ημέρα, σχετίζεται με χαμηλότερη κακή χοληστερόλη και υψηλότερη καλή χοληστερόλη.

Βοηθά το σάκχαρο

Το φαγόπυρο βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητο για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Μειώνει τη κόπωση

Το φαγόπυρο, απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν κόπωση μετά την άσκηση.

Βοηθά στο ήπαρ

Το φαγόπυρο περιέχει σε μεγάλες ποσότητες ρουτίνη και κουερσετίνη, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη και βοηθούν στο ήπαρ.

Βοηθά στην κοιλιοκάκη

Το φαγόπυρο δεν περιέχει γλουτένη, με αποτέλεσμα να αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή για ανθρώπους με δυσανεξία στην γλουτένη.

Υλικά

Για την κρέπα

  • 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι

Για τη γαρνιτούρα 

  • 6 αυγά
  • 12 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • Τυρί τριμμένο ελβετικό ή Emmental
  • Τριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Βήμα 1 Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ ανάμειξης, φτιάξτε ένα πηγάδι και προσθέστε ένα ολόκληρο αυγό. Μια καλή πρέζα αλάτι. Συν το μισό νερό (μισό φλιτζάνι) και ανακατεύουμε έντονα χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Μόλις μαλακώσει προσθέστε το υπόλοιπο νερό. Αφήστε να ξεκουραστεί μία έως δύο ώρες στο ψυγείο, ή ολόκληρη την νύχτα.

Βήμα 2 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει, προσθέστε το, στο μείγμα για τις κρέπες και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3 Σκουπίστε το τηγάνι σας αφήνοντας όμως λίγο βούτυρο για να μην κολλήσουν οι κρέπες και ρίξτε με μια κουτάλα την πρώτη δόση της κρέπας. Ταυτόχρονα ρίξτε και ένα αυγό και αφήστε το στη μέση. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή.

Βήμα 4 Προσθέστε το ζαμπόν γύρω από τον κρόκο, πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και τελειώστε με λίγο μαύρο πιπέρι. Αναδιπλώστε κάθε πλευρά κάνοντας ένα τετράγωνο αφήνοντας τον κεντρικό κρόκο εκτεθειμένο. Τα λευκά θα πρέπει να μαγειρεύονται και ο κρόκος να ρέει. Βουρτσίστε με λίγο λιωμένο βούτυρο και σερβίρετε αμέσως. 

Καλή απόλαυση!

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Κρέπες με ζαμπόν και τυρί

Συνταγή για τέλειες κρέπες: Το… μυστικό βρίσκεται στον σωστό χυλό!

Σχετικά άρθρα