Πείτε αντίο στα ξηρά και θαμπά μαλλιά σε 4 βήματα!

Ο κάθε τύπος μαλλιών χρειάζεται ειδική διαχείριση, για αυτό και η ρουτίνα μας δεν είναι ποτέ ίδια, αλλά προσαρμόζεται, ανάλογα με τις ανάγκες της τρίχας. Εκτός από την λιπαρότητα, ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών σε όλο τον κόσμο, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την έντονη ξηρότητα στα μαλλιά, χωρίς να έχει κάποια θεαματική αλλαγή.

Τι θα λέγατε να μοιραστούμε μαζί σας την ιδανική ρουτίνα για να αποχαιρετίσετε μια για πάντα την ξηρότητα των μαλλιών σας;

Για ποιο λόγο τα ξηρά μαλλιά βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση;

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του τύπου μαλλιών είναι η έντονη ξηρότητα. Συνεπώς, η υφή τους οφείλεται στην έλλειψη ενυδάτωσης. Για ποιον λόγο, όμως, συμβαίνει αυτό; Ενδεχομένως, χρησιμοποιείτε τα λάθος προϊόντα περιποίησης για την περίπτωση σας, δεν τα περιποιείστε τόσο, όσο θα έπρεπε, ή τα έχετε “κάψει” ή ταλαιπωρήσει με τη θερμότητα και τις βαφές.

Και τώρα τι μπορείτε να κάνετε;

Φρεσκάρισμα ASAP

Αν παρατηρείτε πως τα μαλλιά σας είναι ιδιαιτέρως ξηρά, τότε ενδεχομένως να χρειαστεί να επισκεφθείτε το κομμωτήριο της επιλογής σας, ώστε να φρεσκάρετε το κούρεμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναζωογονήσετε και θα ενδυναμώσετε τα ταλαιπωρημένα σας μαλλιά, αφαιρώντας τις κατεστραμμένες άκρες της τρίχας. 

Βιταμίνες και αλλαγές στην διατροφή 

Τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνετε σε καθημερινή βάση από τις τροφές που καταναλώνετε, επηρεάζουν άμεσα την υγεία των μαλλιών και των νυχιών σας. Οι βιταμίνες Α,Ε και C, όπως και ο σίδηρος θα συμβάλλουν στην προστασία της τρίχας, αλλά και στην αναδόμηση της. Για αυτόν τον λόγο, αν παρατηρήσετε έλλειψη σε κάποια από τις παραπάνω ουσίες, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, ώστε αν χρειαστεί να λάβετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής. Παράλληλα, όσον αφορά το διαιτολογικό σας πρόγραμμα μην διστάσετε να το εμπλουτίσετε με παραπάνω αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται στο μπρόκολο, τις ντομάτες και τα φουντούκια, αλλά και Ω-3 βιταμίνες, που βρίσκονται στον σολομό, τον τόνο, τα όστρακα και τις σαρδέλες.

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Προτιμήστε τα ενυδατικά προϊόντα περιποίησης με υαλουρονικό οξύ, μέλι, αλόη, πανθενόλη, γλυκερίνη και σιρόπι σφενδάμου. Ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε την μαλακτική σας μάσκα, αλλά και τα φυτικά έλαια (πχ argan oil), ώστε να “κλειδώσετε” την υγρασία στην τρίχα.

“Τελικά είναι ωφέλιμο το καθημερινό λούσιμο;”

Όσες από εσάς έχετε ξηρά μαλλιά, αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο, καθώς με αυτόν τον τρόπο αφαιρείται από τα μαλλιά σας πολύτιμα έλαια, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν την ενυδάτωση τους και να γίνονται περισσότερο θαμπά. Προσπαθήσετε να λούζεστε ανά δύο ημέρες, ενώ αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, χρησιμοποιήστε ένα dry shampoo. Όσον αφορά το στέγνωμα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αποχωριστείτε το πιστολάκι, για να περιορίσετε την ξηρότητα τους.

Συμπερασματικά, για να καταπολεμήσετε την έντονη ξηρότητα των μαλλιών σας και να επαναφέρετε την λάμψη τους, χρειάζεται να τα ενυδατώνετε συχνά, κάνοντας τα σωστά βήματα στην καθημερινή hair routine σας. Αν επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για το παρόν ζήτημα επικοινωνήστε με έναν ειδικό.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Πες τέλος στη λιπαρότητα των μαλλιών, ανακαλύπτοντας 5 τρόπους αντιμετώπισης

Bad hair days: Τα 5 χτενίσματα που κυριολεκτικά θα σας “λύσουν” τα χέρια

Βάλε το Argan oil στη ζωή σου και πες τέλος στα σημάδια γήρανσης, την ακμή και τη ξηρότητα

Πηγές

https://nanoil.us/blog/post/let-your-hair-speak-up-part-8-extremely-dry-hair-care-routine

https://www.healthline.com/health/home-remedies-for-dry-hair#8.-Use-essential-oils-

Article Image coverhttp://www.depositphotos.com/

Σχετικά άρθρα