Η συνταγή για Creme Brulee από ροδάκινα

<p><strong>Υλικά:</strong><br /><br /><span>300 ml κρέμα γάλακτος</span><br /><span>200 ml γάλα</span><br /><span>100 γρ τυρί κρέμα</span><span class="text_exposed_show"><br />1 κλωναράκι βανίλιας<br />90 γρ ζάχαρη<br />4 κρόκοι αυγού<br />4 μισά ροδάκινου (κονσέρβα) σε κύβους<br /><br /><strong>Εκτέλεση:</strong><br /><br />Σχίζετε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος και στη μέση. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το τυρί κρέμακαι το κλωναράκι βανίλιας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μπορεί να ξυστεί το κλωναράκι βανίλιας. Μην αφήνετε το μίγμα να βράσει! Προσθέτετε τους κρόκους αυγού και χτυπάτε με ένα μίξερ χειρός.<br /><br />Ζεσταίνετε τους κύβους ροδάκινου στο φούρνο, χρησιμοποιώντας ένα ταψί, ή σε μπεν μαρί και προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 °C. Μοιράζετε το ροδάκινο σε 6 φορμάκια για σουφλέ και τα γεμίζετε με το μίγμα της κρέμας.<br /><br />Ψήνετε την κρέμα στο φούρνο για 45 λεπτά. Μόλις στερεοποιηθεί η κρέμα, τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.<br /><br />Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζετε την κρέμα με καστανή ζάχαρη και την καραμελώνετε τοποθετώντας το φορμάκι κάτω από το καυτό γκριλ. Ιδανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό φλόγιστρο.</span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><br /></span></p>
<p><span class="text_exposed_show">https://www.facebook.com/spicehousegreece</span></p>

Σχετικά άρθρα