Παρφέ με brownies, βατόμουρα και μέντα!

<p><strong>Υλικά για τα brownies:</strong></p>
<p><span>225γρ. βούτυρο, ανάλατο και κομμένο σε κύβους</span><br /><span>400γρ. ζάχαρη</span><br /><span>Μισή κούπα κακάο (χωρίς ζάχαρη)</span><br /><span>Μισή κούπα σοκολάτας κουβερτούρα με 70% κακάο</span><br /><span>½ κουταλιά αλάτι</span><span class="text_exposed_show"><br />½ κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας (από το ξυλάκι)<br />3 μεγάλα αυγά, κρύα<br />100γρ. αλεύρι για κέικ Για το γλυκό 340γρ. βατόμουρα<br />85γρ. ζάχαρη<br />2 κ.σ. φύλλα μέντας, λεπτοκομμένα<br />1 κ.σ. μέλι<br />½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας<br />¼ της κούπας νερό<br />1 ½ κούπα κρέμα γάλακτος<br />6-10 κλωναράκια μέντας<br />3 κ.σ. ζάχαρη </span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><strong>Εκτέλεση:</strong></span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><strong></strong><br /><strong>Για τα brownies</strong></span></p>
<p><span class="text_exposed_show">Βουτυρώνετε ένα μεσαίο ταψάκι, προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και τοποθετείτε τη σχάρα στην τρίτη σκάλα (από πάνω προς τα κάτω).<br />Ετοιμάζετε ένα μπεν μαρί και στο εσωτερικό μπολ που ζεσταίνεται βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την σκόνη κακάο και τη σοκολάτα. Ανακατεύετε περιστασιακά, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.<br />Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί και το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Έπειτα, προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αυγό, ένα τη φορά, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτετε ακόμα το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς στο μίγμα. Συνεχίζετε να αναμειγνύετε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ενιαίο. Θα δείτε ότι θα γίνει ιδιαίτερα σκληρό.<br />Βάζετε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνετε. Βάζετε το ταψάκι στον προθερμασμένο φούρνο και το αφήνετε να ψηθεί για 22-28 λεπτά, ή μέχρι να βάζετε μέσα μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καλυμμένη με κρεμώδη υφή και ίσως λίγα ψίχουλα.<br />Όταν τα brownies είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν.</span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><br /><strong>Για το υπόλοιπο γλυκό</strong><br />Αφού έχετε ετοιμάσει τα brownies, ετοιμάστε το μίγμα με τα βατόμουρα. Βάλτε σε ένα μπολ τα βατόμουρα, τη ζάχαρη, τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας, το μέλι, τη βανίλια και το νερό και ανακατέψτε καλά, λιώνοντας κάποια από τα βατόμουρα με ένα πιρούνι. Βάλτε το μίγμα στην άκρη, σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.<br />Στη συνέχεια, βάλτε την κρέμα γάλακτος και τα κλωναράκια μέντας σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά –δεν πρέπει να βράσει η κρέμα γάλακτος. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Έπειτα βάλτε το κατσαρολάκι στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει ακόμα περισσότερο.<br />Στη συνέχεια, στραγγίξτε την κρέμα γάλακτος από τα κλωναράκια μέντας, βάλτε τη σε μπολ και «χτυπήστε» τη καλά με το μίξερ χειρός για να γίνει σαντιγί. Αφήστε την στην άκρη.<br />Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, βάλτε μερικά κομμάτια brownies στον πάτο ενός μικρού ποτηριού, προσθέστε σαντιγί, έπειτα το μίγμα με τα βατόμουρα και επαναλάβετε με την ίδια σειρά, μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.<br />Συναρμολογήστε το γλυκό μόνο όταν είναι έτοιμο να σερβιριστεί και όχι νωρίτερα. Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με λίγα φύλλα μέντας.</span></p>
<p><span class="text_exposed_show"><br /></span></p>
<p><span class="text_exposed_show">https://www.facebook.com/spicehousegreece</span></p>

Σχετικά άρθρα