Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Πέθανε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Η Χαλυβουργική, η κόντρα με τα παιδιά του, οι 2 γάμοι και τα χρέη των 408 εκατομμυρίων

Χθες 24/5 έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, μέλος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που συνδέθηκε για χρόνια με την Χαλυβουργική.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας, έφυγε σε ηλικία 77 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από τον Φεβρουάριο.

Ο ίδιος, από νεαρή κιόλας ηλικία, έπασχε από μια σπάνια μορφής αρθρίτιδα, πράγμα που τον καθήλωσε σε καροτσάκι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Η ίδρυση της Χαλυβουργικής

Η ιστορία της οικογένειας πηγαίνει πολύ πίσω. Οι ρίζες τους είναι από ένα χωριουδάκι της Αρκαδίας. Φτάνοντας στην Αθήνα τα δύο αδέρφια Δημήτρης και Παναγιώτης κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εργοστάσιο Χάλυβα στην οδό Πειραιώς. Η δολοφονία του Δημήτρη Αγγελόπουλου το 1986 από τη 17 Νοέμβρη άφησε πίσω τον Παναγιώτη να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνος του χωρίς τη συμβολή του αδερφού του. Μάλλον θα λέγαμε ότι τα κατάφερε. Οι έριδες που μαστίζουν την οικογένεια ξεκινούν από τους γιους του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Η αντιδικία του Κωνσταντίνου με τον αδερφό του Θεόδωρο

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ένιωσε αδικημένος και στράφηκε ενάντια στον μεγαλύτερο αδερφό του Θεόδωρο. Μάλιστα τον κατηγόρησε για «υφαρπαγή» περιουσίας. Οι δικαστικές διαμάχες πήραν τη θέση των αντιπαραθέσεων.

Η σύζυγος του Θεόδωρου, Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο κατηγοριών για την πολυτελή ζωή που είχε επιλέξει να κάνει, όπως έλεγαν οι κατήγοροί της. Τα δύο αδέρφια σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν είχαν καλές σχέσεις ούτε την περίοδο που πέθανε ο πατέρας τους. Το Ιούνιο του 2001 ήταν και οι δύο παρόντες στην κηδεία του πατέρα τους, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, παρόλο που δεν τα πήγαιναν καλά.

Ο πρώτος γάμος και τα δύο παιδιά

Με τη σύζυγό του Αννα-Μαρία Γ. Παπαδημητρακοπούλου έχει αποκτήσει δύο γιους τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Χρόνια πριν τον δεύτερο του γάμο ήταν σε διάσταση με την πρώτη του σύζυγο.

Το σήριαλ της διαμάχης με τους 2 γιους του

Οι δικαστικές διαμάχες στην οικογένεια δεν εξαντλήθηκαν σε εκείνη που ξέσπασε ανάμεσα στον Κωνσταντίνο και τον Θεόδωρο. Ύστερα από τις διαρροές που έγιναν στον Τύπο, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος επιβεβαίωσε με γραπτή δήλωσή του στις 3 Απριλίου του 2018 ότι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τους γιους του Παναγιώτη και Γεώργιο.

Φυσικά η υπόθεση δεν τελείωσε εκεί αφού οι έγγραφες αντιπαραθέσεις συνεχίστηκαν όταν τέθηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης της Χαλυβουργικής. Ο μεν Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υποστηρίζει ότι ήταν και είναι ο μοναδικός χρηματοδότης της επιχείρησης, ενώ από την άλλη οι γιοι του τον κατηγορούν ότι την έχει εγκαταλείψει και οι ίδιοι έχουν αναγκαστεί να βάλουν χρήματα από την προσωπική τους περιουσία.

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στην οποία υποστήριζε ότι είναι ο μοναδικός χρηματοδότης της Χαλυβουργικής

«Είμαι ο αποκλειστικός χρηματοδότης της εταιρείας, έχοντας εισφέρει από την ατομική μου περιουσία ποσό περί τα εκατόν ογδόντα εκατομμύρια (180.000.000) ευρώ, για την επιβίωσή της, μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής της.

Ουδεμία διαμάχη υφίσταται αναφορικά με τη διαχείριση της εταιρείας, όπως δυστυχώς παραπλανητικά μεταφέρθηκε στον αρμόδιο Υπουργό.

Η διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας παραμένει αμετάβλητη επί μακρά σειρά ετών και δεν υφίσταται δικαστική αμφισβήτησή της. Τα τελευταία δύο έτη αντιμετωπίζω πολυεπίπεδη επίθεση από τα παιδιά μου άνευ προηγουμένου, αποκορύφωμα της οποίας ήταν η υποβολή αιτήσεως για την θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση, λόγω δήθεν άνοιας!

Στο πλαίσιο αυτό, είναι προφανές ότι γίνεται προσπάθεια να παραπλανηθεί το επιληφθέν Δικαστήριο, με το να υποστηρίζεται ότι δήθεν υφίσταται διαμάχη για την διαχείριση της εταιρείας και ότι δήθεν η θέση μου σε δικαστική συμπαράσταση είναι η «λύση» για το μέλλον της εταιρείας.

Ουδέν ψευδέστερον! Ουδεμία «διαμάχη» για την διαχείριση της Χαλυβουργικής υπάρχει και ουδείς αμφισβητεί την ιδιότητά μου ως του βασικού μετόχου! Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χρηματοδότης της Χαλυβουργικής. Αντιμετωπίζω το παρόν και το μέλλον της εταιρείας με την απαιτούμενη σοβαρότητα και με γνώμονα το καλό των εργαζομένων της εταιρείας».

Η κοινή απάντηση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου

«Δυστυχώς η ανακοίνωση στην οποία φέρεται να προέβη ο πατέρας μας την Παρασκευή 23.11.2018 προστίθεται στη μακρά αλληλουχία των ανακόλουθων πράξεων και συμπεριφορών που κατέστησαν επιτακτικό για μας τον αγώνα για την προστασία του από τον ίδιο του τον εαυτό και το περιβάλλον του.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι αυτόν που παρουσιάζουν σήμερα οι σύμβουλοί του, για προφανείς λόγους, ως «αιώνιο» χρηματοδότη της Χαλυβουργικής, είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την εταιρεία στην τύχη της, ενώ μόλις πρόσφατα τον έβαζαν να υπογράφει επιστολές, στις οποίες ανακοίνωνε το τέλος μίας από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες της χώρας!
Στο πλαίσιο αυτό είναι φυσιολογικό να αποσιωπούν το γεγονός ότι ήμασταν εμείς αυτοί που έχουμε καταβάλει σημαντικότατα κεφάλαια τα τελευταία χρόνια, χωρίς να κατέχουμε μετοχές, προκειμένου να παραμείνει η Χαλυβουργική όρθια.

Ως προς την «επίθεση» που τάχα δέχεται ο πατέρας μας από εμάς, δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο πέρα από την υπόμνηση ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που έχουν χρησιμοποιήσει για να παραχθούν υπό το όνομά του αλλεπάλληλες ανυπόστατες μηνύσεις και αγωγές σε βάρος μας, ενώ πρόσφατα κρίθηκε σκόπιμο από το περιβάλλον του να μηνυθεί ακόμη και η επί σειρά ετών θεράπουσα νευρολόγος του!!!

Οι κατά σύστημα παραχαράκτες της ιστορίας μας, οι οποίοι έχουν κυκλώσει ασφυκτικά τον πατέρα μας για ίδιον όφελος, θα τύχουν της σύμφωνης με το νόμο τιμωρίας τους».

Οι γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προστατέψουν την περιουσία του πατέρα τους από τρίτους, όπως ισχυρίζονται, και γι’ αυτό διεκδικούν 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η νυν σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και η σχέση της με τη διαμάχη

Τα βέλη των δύο παιδιών του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου έχουν στραφεί αρκετές φορές προς το μέρος της 2ης συζύγου του, Γέλης Παπαγιαννοπούλου. Όπως είχαν δηλώσει στο παρελθόν:

«Η δημοσιοποίηση μιας ευαίσθητης προσωπικής και οικογενειακής μας υπόθεσης αποδεικνύει τον αισχρό τρόπο, με τον οποίο εκμεταλλεύονται τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του πατέρα μας, η δεύτερη σύζυγός του, Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου, με την ομάδα των »συμβούλων» της που έχει εγκαταστήσει δίπλα του».

Αντίθετη άποψη έχουν τα άτομα που ξέρουν τη Γέλη Παπαγιαννοπούλου: «Οσοι γνωρίζουν την Γέλη Αγγελοπούλου -απαντά το περιβάλλον του πατέρα τους- γνωρίζουν ότι αυτή η γυναίκα δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε άποψη για τα επιχειρηματικά, δεν ανακατεύεται και δεν επηρεάζει τον πατέρα τους σε επαγγελματικά ζητήματα. Πρόκειται καθαρά για μία σύγκρουση των γιων με τον πατέρα».

Ποια είναι η Γέλη Παπαγιαννοπούλου που έχει βρεθεί στη μέση της αντιπαράθεσης πατέρα και γιων;

Η Γέλη Παπαγιαννοπούλου φρόντιζε τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο. Το 2002 πραγματοποιήθηκε ο γάμος τους στο Λιμποβίσι της Αρκαδίας. Εκεί παρευρίσκονταν διάσημοι καλεσμένοι αλλά και οι δυο του γιοι αφού ακόμη δεν είχε ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Ο πατέρας της Γέλης Παπαγιαννοπούλου ήταν από την Πάτρα και η μητέρα της από τη Σάμο. Ο παππούς της είχε μαγαζί με φωτιστικά στο κέντρο της Πάτρας.

Φυσικά τα παιδικά της χρόνια δεν είχαν καμία σχέση με την άνεση που θα είχε αργότερα ως σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Μπορεί οι γιοι του να την κατηγορούν ότι ο τρόπος ζωή της κάθε άλλο παρά μετρημένος και λιτός είναι ωστόσο το περιβάλλον της το υποστηρίζει σθεναρά.
Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ισχύει στην πραγματικότητα.

Παναγιώτης και Γιώργος συνιδιοκτήτες του Ολυμπιακού στο μπάσκετ

Τα δύο αδέρφια πέρα από την κοινή τους πολιτική στη δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει έχουν και ένα άλλο κοινό. Είναι συνιδιοκτήτες του «μπασκετικού» Ολυμπιακού. Όπως είναι φυσικό δεν είναι λίγες οι φορές που φιγουράρουν σε δημοσιεύματα αθλητικών site.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι η «Χαλυβουργική» έχει χρέη προς τις τράπεζες που αγγίζουν τα 408 εκατομμύρια ευρώ ενώ η ΔΕΗ κινεί διαδικασίες για τα 31 εκατομμύρια ευρώ που αναμένει από την επιχείρηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν και νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

Διαβάστε σχετικά άρθρα εδώ

Οικογένεια Αγγελοπούλου: Απόφαση-καταπέλτης δικαιώνει τον πατέρα έναντι των υιών

Κλείσιμο Χαλυβουργικής: Σκληρή ανακοίνωση των αδερφών Αγγελόπουλου

Χαλυβουργική: Γιατί έκλεισε μετά από 93 χρόνια λειτουργίας;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X