Μανιτάρια με σκόρδο και βότανα (Μόνο 40 θερμίδες και 10 λεπτά μαγείρεμα)

Θερμίδες

40

Υλικά

  • 90 γρ. Βούτυρο
  • Μανιτάρια 600 γρ.
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • ½ φλιτζάνι ξηρό κρασί κόκκινο
  • ½ χυμό λεμονιού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κουταλάκι αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Αλατοπίπερο
  • Χούφτα φύλλα μαϊντανού (ψιλοκομμένα)

Παρασκευή

Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία προσθέστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 2 Προσθέστε τα κρεμμύδια και συνεχίστε μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήστε με το κόκκινο κρασί.

Βήμα 3 Προσθέστε μισό χυμό λεμονιού, ένα φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 4 Προσθέστε ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο με τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους

Πολέντα με παρμεζάνα και άγρια μανιτάρια!!!

Σχετικά άρθρα