Κοφτό μακαρονάκι με ρεβίθι (Μόνο σε 20 λεπτά και 130 θερμίδες)

Θερμίδες

130

Υλικά

  • ½ κρεμμύδι
  • 1 σέλινο
  • 1 μικρό καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 Κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 400 γρ. ρεβίθια
  • 1 ½ φλιτζάνια πασάτα ή ντομάτα πουρέ
  • 1 ½ φλιτζάνια ζυμαρικά
  • Αλατοπίπερο
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό

Παρασκευή

Βήμα 1 Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο και το σκόρδο.

Βήμα 2 Σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε μια καλή ποσότητα ελαιολάδου. Προσθέστε και τσιγαρίστε τα λαχανικά και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίξτε τα ρεβίθια και την ντομάτα πουρέ. Αλατοπιπερόνουμε και ελέγχουμε για γεύση.

Βήμα 3 Αφαιρέστε ένα φλιτζάνι του περιεχομένου και τοποθετήστε το σε ένα μικρό μπολ ή δοχείο. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ραβδί, δώστε ένα γρήγορο χτύπημα μέχρι να πήξει. Επιστρέψτε στη κατσαρόλα, αυτό θα κάνει τη σάλτσα κρεμώδη.

Βήμα 4 Προσθέστε το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο και τα άψητα ζυμαρικά και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά, για περίπου 15 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως. Γαρνίρετε με δεντρολίβανο.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σούπα με ρεβίθια και κοφτό μακαρονάκι

Ρεβίθια με κάρυ, πατάτες και σπανάκι

Σχετικά άρθρα