Γραφικός χαρακτήρας

Είσαι αναβλητικός; Έχεις μεγάλη φαντασία; Μάθε τι αποκαλύπτει ο γραφικός χαρακτήρας για την προσωπικότητα σου

Τι δείχνει ο γραφικός χαρακτήρας για την προσωπικότητα μας;

Μέγεθος γραμμάτων

Το μέγεθος των γραμμάτων αποτελεί το πρώτο σημάδι για την προσωπικότητα μας, αφού μας αποκαλύπτει εάν είμαστε εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς χαρακτήρες. Πιο συγκεκριμένα, εάν σε ένα χαρτί με γραμμές γράφουμε με μικρά γράμματα που δεν φτάνουν στην κορυφή της γραμμής, τότε μιλάμε για ένα εσωστρεφές άτομο. Ενώ όταν γράμματα είναι μεγάλα και ακουμπούν τις γραμμές, τότε μιλάμε για ένα εξωστρεφές άτομο με αυτοπεποίθηση που αναζητάει την προσοχή των άλλων.

Αποστάσεις μεταξύ των λέξεων

Το δεύτερο σημείο κλειδί για τους γραφολόγους, είναι τα κενά που αφήνουμε μεταξύ των λέξεων. Για παράδειγμα, εάν κάποιος αφήνει μεγάλα κενά μεταξύ των λέξεων, τότε μιλάμε για ένα άτομο με απελευθερωμένο άτομο. Στο αντίποδα, τα άτομα που γράφουν με μικρά κενά, αναζητούν την σντροφιά των άλλων και δεν θέλουν να μένουν μόνοι τους.

Τονισμός

Ο τονισμός, αποτελεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό της προσωπικότητα μας, αφού δείχνει εάν είμαστε αναβλητικοί και παιχνιδιάριδες. Πιο συγκεκριμένα, εκέινοι που βάζουν τόνο πολύ ψηλά, σημαίνει πως έχουν μεγάλη φαντασία. Εκείνοι που βάζουν τόνο προς τα αριστερά του φωνήεντος, είναι αναβλητικοί. Ακόμα τα άτομα που βάζουν κυκλάκι αντί για τελεία, έχουν έναν παιδικό χαρακτήρα. Τέλος εκείνοι που χρησιμοποιούν παύλα αντί για τόνο, είναι πολύ επικριτικοί απέναντι στους άλλους.

Εσείς πως γράφεται το γράμμα (τ);

Ναι καλά διαβάσατε το γράμμα (τ), αποτελεί μια ένδειξη για τους γραφολόγους, σχετικά με την προσωπικότητα μας. Εάν το μήκος της οριζόντιας γραμμής στο (τ), είναι μεγάλη, τότε μιλάμε για ένα ενθουσιώδες άτομο. Αντίστοιχα εάν η γραμμή στο γράμμα (τ) είναι μικρή, τότε μιλάμε για ένα τεμπέλικο άτομο.

Πόσο πολύ πιέζετε όταν γράφετε; 

Εάν είστε από αυτούς που όταν χρησιμοποιούν ένα στιλό ή μολύβι στο χαρτί, βάζετε μεγάλη πίεση, τότε είστε άτομα συγκεντρωμένα σε ένα στόχο. Ακόμα δείχνει πως έχετε έντονη νευρικότητα. Από την άλλη, όταν δεν ασκείται μεγάλη πίεση, τότε φαίνεται πως έχετε μεγάλη ευαισθησία και ενσυναίσθηση.

Η υπογραφή

Από μικρά μας έλεγαν πως η υπογραφή μας δείχνει την προσωπικότητα μας. Αυτό επιβεβαιώνεται και εδώ, αφού οι δυσανάγνωστες υπογραφές πχ μια μουτζούρα, δείχνουν έναν κλειστό άνρθωπο και χαρακτήρα. Ενώ οι πιο ανοιχτές υπογραφές, δείχνουν έναν χαρακτήρα με αυτοπεποίθηση.

Συμπερασματικά, είναι δύσκολο να βγουν σαφή αποτελέσματα μόνο από την γραφή, αφού πολλοί από εμάς γράφουμε διαφορετικά ανάλογα με την διάθεση και την ηλικία. Ωστόσο μπορεί να φανερώσει κάποια βασικά σημάδια για τον χαρακτήρα μας και την ψυχική μας διάθεση.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τι σημαίνει η επιλογή του αγαπημένου μας χρώματος για την προσωπικότητα μας;

Μάθε τι αποκαλύπτει ο γραφικός σου χαρακτήρας γρήγορα και εύκολα!

Πηγές

https://psychologia.co/handwriting-and-personality/

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X