Πρόωρη γήρανση; Κατανάλωσε αυτές τις 6 αντιγηραντικές τροφές και δες άμεσα την διαφορά

Η γήρανση και οι πρώτες λεπτές γραμμές πάντα μας ανησυχούν, καθώς όπως είναι φυσιολογικό επιθυμούμε να παραμείνουμε νέες για όσο περισσότερο γίνεται. Αν, λοιπόν, έχετε παρατηρήσει πως οι ενοχλητικές ρυτίδες κάνουν για ακόμα μια φορά την εμφάνιση τους, τότε δεν έχετε παρά να καταναλώσετε αυτές τις 6 σωτήριες, αντιγηραντικές τροφές, ώστε να αναστείλετε την όλη διαδικασία.

Ξηροί καρποί

Κι όταν λέμε ξηροί καρποί, δεν επικεντρωνόμαστε σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια καταναλώστε με μέτρο και σύνεση όποια εσείς επιθυμείτε και μειώστε τα σημάδια γήρανσης, με τη συμβολή των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχουν. Εκτός αυτού, διατροφικά έχουν υψηλή αξία, αφού αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, μικροθρεπτικών συστατικών, όπως και φυτικών ινών.

Μπρόκολο

Ενδεχομένως να μην είναι το αγαπημένο σας λαχανικό, όμως αξίζει να του δώσετε μια ακόμα ευκαιρία, καθώς τα οφέλη του είναι πολλά. Αξίζει να γνωρίζετε, πως το μπρόκολο περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών Κ και C, ασβεστίου, αντιοξειδωτικών και φολικού οξέως. Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να επισημάνουμε πως η βιταμίνη C, η οποία χρησιμοποιείται εκτενώς στην δημιουργία αντιγηραντικών σκευασμάτων, δίνει δύναμη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα, καθώς αποτελεί αναγκαίο συστατικό για την παραγωγή κολλαγόνου. 

Αβοκάντο

Το πιο δημοφιλές λαχανικό των τελευταίων χρόνων, κάνει και πάλι την εμφάνιση του. Αναλυτικότερα, έχει υψηλή περιεκτικότητα λιπαρών οξέων που καταπολεμούν τις φλεγμονές και προάγουν ένα πιο λείο δέρμα, ενώ τα θρεπτικά συστατικά του αποτρέπουν τις αρνητικές επιπτώσεις της γήρανσης. Ακόμη, η βιταμίνη Α σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τα νεκρά δερματικά κύτταρα και τα καροτενοειδή του συμβάλλουν στην προστασία της επιδερμίδας από τις τοξίνες και τις βλάβες της ηλιακής ακτινοβολίας.

Φυτικό γάλα

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να τρέξετε. Τα εμπλουτισμένα φυτικά γάλατα είναι ιδανικά για την προστασία των οστών, ενώ πολλές φορές ενισχύονται με ασβέστιο και βιταμίνη D, η οποία είναι άκρως ωφέλιμη για την επιδερμίδα σας. 

Μαύρη σοκολάτα

Είμαστε σίγουροι πως αυτή τη στιγμή οι λάτρεις της σοκολάτας “πετούν” από την χαρά τους. Αναλυτικότερα, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβανόλες, οι οποίες αυξάνουν την αιματική ροή στο δέρμα και απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία, προστατεύοντας την επιδερμίδα από τις βλαβερές ηλιακές συνέπειες.

Καρπούζι

Το κορυφαίο καλοκαιρινό φρούτο, όχι μόνο μας δροσίζει, αλλά μας κάνει ακόμα πιο νέες. Ειδικότερα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, το οποίο λειτουργεί ως φυσικό αντηλιακό, προστατεύοντας την επιδερμίδα από την ηλιακή ακτινοβολία που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παράγοντες γήρανσης και μια αιτία δημιουργίας κηλίδων. Τέλος, το νερό που περιέχει διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, φρέσκο και δροσερό. Εντάξτε το στη διατροφή σας άμεσα!

Συμπερασματικά, υπάρχουν φυσικοί τρόποι, με τους οποίους μπορούμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα μας. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τροποποιήσουμε ελαφρώς το διαιτολογικό μας πρόγραμμα, προσθέτοντας ακόμα περισσότερα ωφέλιμα τρόφιμα, φρούτα, νερό και λαχανικά, ώστε να δούμε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Stay young people!

Πηγές

https://www.healthline.com/health/food-nutrition/anti-aging-foods#9.-Sweet-potatoes

https://www.redbookmag.com/body/healthy-eating/g3635/best-anti-aging-foods-women/?slide=8

Σχετικά άρθρα