Αυγά Μπένεντικτ: Φτιάξε το απόλυτο brunch στο σπίτι σου

Υλικά

  • 4 πολύ φρέσκα αυγά
  • 4 φέτες καπνιστό ζαμπόν
  • 2 φέτες ψωμί
  • Μερικά φρέσκα φρέσκα κρεμμύδια
  • Περίπου 2 λίτρα νερού
  • 2 κουταλιές άσπρο ξύδι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 120 γρ βούτυρο
  • Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
  • Χυμός λεμονιού (μισό λεμόνι)
  • Αλάτι

Παρασκευή

Βήμα 1
Λιώστε 150 γραμμάρια βουτύρου σε φούρνο μικροκυμάτων ή κατσαρόλα, μόλις λιώσει, διατηρήστε το πάνω στρώμα (διαυγές βούτυρο) και πετάξτε το κάτω μέρος.

Βήμα 2
Διαχωρίστε τους 2 κρόκους από τα λευκά. Τοποθετήστε τους κρόκους αυγού σε ένα μπεν μαρί και προσθέστε σιγά σιγά το βούτυρο και ανακατέψτε μαζί με λίγο ζεστό νερό (2 κουταλιές της σούπας), σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά.

Βήμα 3
Μόλις αναμειχθεί, προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού, αλάτι και πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε καλά, καλύψτε και αφήστε το σε ζεστό σημείο.

Βήμα 4
Για τα αυγά ποσέ. Φέρτε το νερό σε πολύ απαλό σιγοβράσιμο. Προσθέστε το ξίδι.

Βήμα 5
Σπάστε ολόκληρα τα αυγά και τοποθετήστε τα σε ξεχωριστά φλιτζάνια ή μικρά δοχεία.

Βήμα 6

Χύστε απαλά τα αυγά από τα φλιτζάνια στο σιγοβρασμένο νερό. Μετά από 3 έως 4 λεπτά, αφαιρέστε το αυγό με κουτάλι και τοποθετήστε το σε χαρτί ή καθαρή πετσέτα για να στραγγίξετε.

Βήμα 7

Κόψτε το ψωμί και τοποθετήστε το σε ζεστό ταψί ή σε τοστιέρα. Μπορείτε νατο  βουτύρετε, αλλά αυτό είναι προαιρετικό, καθώς υπάρχει ήδη πολύ βούτυρο στη σάλτσα Hollandaise. Προαιρετικά, μπορείτε επίσης να ψήσετε λίγα ντοματίνια σε ένα καυτό τηγάνι με ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Βήμα 8
Τοποθετήστε καπνιστό ζαμπόν στο φρυγανισμένο ψωμί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το αυγό πάνω στο ζαμπόν. Προσθέστε μια γενναιόδωρη κουταλιά της σούπας ζεστή σάλτσα Hollandaise σε κάθε αυγό.

Βήμα 9
Πασπαλίστε πιπέρι Cayenne και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε τη μέρα σου με το πιο δυναμωτικό πρωινό. Φρυγανισμένο ψωμί με τηγανητά αυγά, αβοκάντο, ντομάτες, μανιτάρια και σπανάκι

Βρώμη με μπανάνα και μύρτιλλα. Για ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια

Ολλανδικά pancakes στο φούρνο, με μούρα και άχνη ζάχαρη

Σχετικά άρθρα