Τονοσαλάτα με ψητά λαχανικά (Μόνο 184 θερμίδες, το απόλυτο διαιτητικό πιάτο)

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 κολοκύθια
  • 3 φλιτζάνια ρόκα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • 2 μεγάλες κομμάτια φρέσκος τόνος (τα κομμάτια του τόνου θα είναι ανάλογα με τις μερίδες)
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 12 μαύρες ελιές
  • 1 κονσέρβα λευκά φασόλια
  • Αλατοπίπερο

 

Για το ντρέσινγκ

  • 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές ξύδι λευκό
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 3 φιλέτα αντζούγια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Αλατοπίπερο
  • ⅓ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βήμα 1 Κόβουμε τη μελιτζάνα και τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και βουρτσίζουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετήστε ένα ταψί σε υψηλή φωτιά και ψήστε τα λαχανικά στη σχάρα.

Βήμα 2 Για το μάραθο, αφαιρέστε τη ρίζα, στη συνέχεια κόψτε στα μισά ή σε τέταρτα και ψιλοκόψτε είτε με ένα μαχαίρι είτε κατά προτίμηση με ένα μαντολίνο.

Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης, προσθέστε τις θρυμματισμένες αντζούγιες, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Βήμα 4 Καρυκεύστε τα φιλέτα του τόνου με αλάτι και πιπέρι και βουρτσισμένο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε σε ζεστό ταψάκι και ψήστε σε υψηλή φωτιά. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αλλά αφήστε λίγο ροζ μέσα.

Βήμα 5 Στο μπολ ανάμιξης που βρίσκεται η σάλτσα, προσθέστε το μάραθο, τα στραγγισμένα φασόλια, τα ψητά λαχανικά και τα φύλλα ρόκας.

Βήμα 6 Προσθέστε τη σαλάτα σε ένα πιάτο και τοποθετήστε τον ψητό τόνο στην κορυφή. Γαρνίρετε με κάπαρη και μαύρες ελιές.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Τονοσαλάτα με αβοκάντο

Σαλάτα με σύκα, προσούτο, αχλάδι και κατσικίσιο τυρί

Αυτή είναι η ιδανική σαλάτα για detox, υγιές δέρμα και… δυνατό μυαλό!

Σχετικά άρθρα