Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η πρώτη Ελληνίδα Master Chef: Ο τραγικός θάνατος του πατέρα της, η συνεργασία με τον Έκτορα Μποντρίνι, η ερωτική απογοήτευση, ο μεγάλος έρωτας με τον Χρήστο και τα 60.000 ευρώ

Ύστερα από 6 μήνες τεράστιας υπομονής, με πάνω από 8.000 τεστ λόγω κορωνοϊού, 12 mystery boxes και 25 καλεσμένους, οι δύο φιναλίστ διαγωνίστηκαν χθες για τελευταία φορά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)


Η τελική αναμέτρηση έγινε μεταξύ της Μαργαρίτας Νικολαΐδη και του Διονύση Σαρακίνη, όπου διεκδίκησαν το χρηματικό έπαθλο των 50.000 ευρώ και τον τίτλο του 5ου Έλληνα Master Chef.

Φυσικά ο μεγάλος νικητής της βραδιάς δεν ήταν άλλος από την Μαργαρίτα Νικολαΐδη, αφού από την πρώτη της κιόλας τηλεοπτική εμφάνιση, κατάφερε να μαγέψει κριτές και κοινό, τόσο με τον αυθεντικό της χαρακτήρα, όσο και με την τεράστια μαγειρική της ικανότητα.

Η ίδια είχε αποκτήσει ένα τεράστιο fan club μέσω των social media όσο βρισκόταν στο παιχνίδι, παρόλο που η ίδια δεν είναι καθόλου ενεργή. Όλοι είχαν να πούνε τα καλύτερα γι’ αυτό το αξιολάτρευτο πλάσμα, ακόμη και όταν αποχώρησε για πρώτη φορά από τον διαγωνισμό. Ο λόγος δεν ήταν άλλος, αφού είναι ίσως η μοναδική φορά που κάποιος παίχτης reality, συνδυάζει ταυτόχρονα ήθος και ταλέντο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Οι δοκιμασίες του τελικού ήταν 5, και το αποτέλεσμα σχεδόν παρόμοιο σε όλες, με την Μαργαρίτα να προηγείται για 1 με 2 βαθμούς πάνω από τον Διονύση. Το τελικό όμως αποτέλεσμα, ήρθε από τον καταξιωμένο σεφ Jason Atherton. Ο 49 χρονος Άγγλος σεφ, είναι κάτοχος με αστέρι Michelin, υπήρξε «δεξί χέρι» του Gordon Ramsay στο εστιατόριο «Maze» στο Λονδίνο και συμπαρουσίασε την εκπομπή του «My Kitchen Rules».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)


Εκείνος ήταν που έστειλε την Μαργαρίτα στην κορυφή, αφού στην τελαυταία δοκιμασία, την βαθμολόγησε με 8 στα 10, ανεβάζοντας την στους 38 βαθμούς. Ο Διονύσης χρειαζόταν το απόλυτο 10 για να περάσει μπροστά με 39 βαθμούς, κάτι που όμως δεν συνέβη, αφού ο σεφ του έδωσε και εκείνου 8 βαθμούς και έτσι ανέβηκε στους 37 και πήρε την δεύτερη θέση.

Να υπενθυμίσουμε πως η Μαργαρίτα, είχε κερδίσει και πριν λίγους μήνες το Silver Award του οποίου το χρηματικό έπαθλο είναι 10.000 ευρώ, κάνοντας την ίδια να φεύγει από τον διαγωνισμό κατά 60.000 πλουσιότερη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr)

Τι δήλωσε η μεγάλη νικήτρια στον προσωπικό της λογαριασμό;

Όταν αποφάσισα να κάνω αίτηση στο masterchef 5 έγραψα σε ένα λευκό πίνακα στο δωμάτιο μου”Μαργαρίτα Νικολαΐδη νικήτρια masterchef 5″ δεν το πίστευα το ήθελα όμως… 5 μήνες μετά γύρισα στο δωμάτιο μου και το ξαναδιάβασα και τώρα έχει συμβεί και γελάω από μέσα μου γιατί τότε ξεκίνησε σαν αστείο και τώρα κρατάω το έπαθλο. Δεν θα σβήσω αυτά τα γράμματα από τον πίνακα με συγκινούν και πιο πολύ με συγκινεί που ενώ δεν άλλαξε τίποτα στο δωμάτιο μου μέσα σε ένα μόνο βράδυ αλλάζει σιγά σιγά η ζωή μου! Εγώ, η μαργαρίτα σας λέω να πιστεύετε στα όνειρα σας να αγαπάτε αυτό που κάνετε και να ζείτε την κάθε στιγμή! Όλες αυτές τις στιγμές μαζεύω τώρα στο μυαλό μου, τις αναμνήσεις, τις συγκινήσεις από την εμπειρία που έζησα και την αγάπη που μου δώσατε κρατάω φυλαχτό. Να είσαστε ο εαυτός σας να τσαλακωνεστε και να παλεύετε για ότι αγαπάει η ψυχή σας! Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ κάθε μέρα γιατί όλο αυτό που έζησα μου έδωσε δύναμη, χαρα και κουράγιο γιατί μέσα σε αυτή την περίεργη για όλους μας χρόνια, εμένα μου χαρίσατε απλόχερα ΑΓΆΠΗ και μπήκα στα σπίτια σας μέσα από την τηλεοραση και μου μιλάτε με το μικρό μου όνομα και γω σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου!
Μαργαρίτα Νικολαΐδη η νικήτρια του masterchef 5.Νιώθω ότι πρέπει, επιβάλλεται και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους εσάς που με την χαρά σας γιαυτό το γεγονός ένιωσα τόση αγάπη! Από τα βάθη της ψυχής μου είναι μεγάλη μου τιμή που εκτιμήσατε τον χαρακτήρα μου, τις πλάκες μου, τους τρόπους μου εμένα όπως είμαι, με δεχτήκατε και μοιράστηκατε μαζί μου τόσα συναισθήματα! κλαψατε μαζί μου και γελάσατε, αυτό φίλοι μου ήταν το ταξίδι μου στο Masterchef, έντονο και αληθινό γιατί υπάρχει αγάπη.. Η αγάπη από εσάς προς εμένα, η αγάπη για την δουλειά μου, τους ανθρώπους μου, τον Χρήστο , την μαμά, την αδερφή, τις φίλες, το νησί μου, τους σεφ,@scontizas,@chef_koutsopoulosleonidas@ioannidispanos@alexandros_charalabopoulos@nick.d.thomas τους συναδέλφους, η λίστα είναι τεράστια!το έπαθλο φετος Ξεχειλιζει αγάπη! Σας αγαπώ!
Η Μαργαριτα σας..🌼🌼🌼🌼

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @margarita_nikolaidi__

Ποια είναι όμως τα παιδικά χρόνια της Μαργαρίτας;

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε στο Καζακστάν. Ύστερα από τον τραγικό θάνατο του πατέρα της όταν ήταν 3 ετών, η Μαργαρίτα με την αδερφή της Ξένια που ήταν ενός έτους και την μητέρα της, μετακόμισαν στην Ρωσία, γιατί το Καζακστάν οι συνθήκες ήταν δύσκολες.

Η Μαργαρίτα με την αδερφή της δεν θυμούνται τον πατέρα τους αφού ήταν πολύ μικρές όταν έγινε το αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Στην Ελλάδα όπως δήλωσε είχαν συγγενείς και γι’ αυτό και ήρθαν. Έτσι εγκαταστάθηκαν στη Μυτιλήνη, όπου και μεγάλωσε. Η μητέρα της τα τελευταία 3 χρόνια ζει και εργάζεται μόνιμα, σε ένα μίνι μάρκετ στην Ρωσία. Χθες ήταν η πρώτη φορά από την ημέρα που έφυγε, που είδε την κόρη της.

H Μαργαρίτα σε συνέντευξη της δήωσε «Η αλήθεια είναι πως έχω δηλώσει 3 φορές συμμετοχή στο MasterChef. Και με είχαν καλέσει, αλλά πάντα κάτι τύχαινε. Δεν πήγα ποτέ, παρόλο που με φώναξαν να κάνω οντισιόν. Φέτος είπα γιατί όχι; τι έχω να χάσω; Φέτος ένιωσα πως ήθελα να ζήσω την εμπειρία, να δω τι γίνεται πίσω από τις κάμερες. Ήθελα να το δω αυτό που λένε για το MasterChef. Λέω να πάω με ένα πιάτο να δω τι θα γίνει και αν περάσω, συνεχίζω. Όντως πήγα με το κρύο πιάτο, μετά μου λένε να πάω και με το ζεστό πιάτο. Μετά τα είδατε τα επόμενα βήματα…. Τη μαμά την ειδοποίησα όταν πια έμπαινα στο σπίτι. Δεν είχε καταλάβει πού πάω. Της είπα να μπει στο YouTube να δει τι είναι. Ήταν πολύ χαρούμενη, πίστευε σε εμένα. Μου είπε να πάω και πως ήταν σίγουρη ότι θα κερδίσω».

Η συνεργασία με τον Έκτορα Μποντρίνι

«Όταν τελείωσα με τα ξενοδοχειακά, ξεκίνησα πρακτική με τον Έκτορα Μποτρίνι. Μετά από αυτό συνεχίστηκε μια σχεδόν πενταετής συνεργασία. Με βοήθησαν πολύ όλοι, και η ομάδα του. Ο Έκτορας είναι εξαιρετικός και πραγματικά οφείλω πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο και όλη την ομάδα του. Υπάρχουν αμοιβαία συναισθήματα, τους αγαπώ και με αγαπάνε. Τους οφείλω πολλά ευχαριστώ πάνω στη μαγειρική, αυτοί με χτίσανε. Με κάνανε μαγειρικό… άνθρωπο. Έχω δουλέψει και με κάποιους άλλους καλούς στην Ελλάδα. Η συνεργασία με τον Έκτορα κράτησε πέντε χρόνια, μετά δούλεψα με τον Γιώργο Στυλιανουδάκη. Και μετά ήρθε το Λονδίνο. Μετά γύρισα για σεζόν στη Μύκονο, ήρθε και μια μαγική εμπειρία στη Νορβηγία που δούλεψα σε ένα πολύ καλό εστιατόριο εκεί. Ήταν να κάτσω περισσότερο, αλλά δυστυχώς με τον κορονοϊό έκλειναν τα σύνορα και έπρεπε να φύγω. Έκατσα μόνο ένα μήνα. Μετά όμως δεν έγινε κάτι και ήρθε το MasterChef »,

Η ερωτική απογοήτευση και το Λονδίνο


«Μετά από ερωτική απογοήτευση βρέθηκα στο Λονδίνο, να ξεχάσω. Δεν ξέχασα ποτέ γι’ αυτό γύρισα. Δούλεψα εκεί μισό χρόνο. Τα αγγλικά έχουν γίνει λίγο θεματάκι. Μπορώ να συνεννοηθώ αλλά πρέπει να συγκεντρωθώ για να καταλάβω τι λέει ο άλλος. Όταν ο άλλος μιλάει πολύ γρήγορα, τον χάνω».

Η πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της Χρήστο

Τέλος αποκάλυψε πως ο Χρήστος της έκανε πρόταση γάμου με δαχτυλίδι αλλά όπως είπε θα γίνει όταν έρθει η ώρα. Έτσι η εκπομπή της Κατερίνα Καραβάτου, της έκαναν δώρο μια δωροεπιταγή 1500 ευρώ με την οποία θα πάρει το νυφικό της.

Σχετικά άρθρα