Προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, αντικαρκινικές ιδιότητες και ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα; Οι φράουλες είναι κάτι παραπάνω από το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο

Οι φρέσκες φράουλες είναι από τα πιο δροσερά και αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά. Μπορούν να καταναλωθούν ωμές ή να συμπεριληφθούν σε γλυκές συνταγές προσδίδοντας μια ξεχωριστή γεύση και μια ιδιαίτερη σπιρτάδα.

Εσείς γνωρίζετε τα οφέλη τους;

Γιατί να καταναλώνετε σε ημερήσια βάση το δεδομένο φρούτο;

Καρδιαγγειακές παθήσεις

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την πιο συχνή αιτία θανάτου παγκοσμίως. Ωστόσο, έρευνες έδειξαν πως οι φράουλες βελτιώνουν την οξειδωτική κατάσταση του αίματος, μειώνουν το στρες, τις φλεγμονές, αλλά και την κακή χοληστερόλη (LDL). 

Αντικαρκινικές ιδιότητες

Εκτός από την γλυκιά τους γεύση και τη χαμηλή θερμιδική τους αξία, οι φράουλες έχουν και αντικαρκινική δράση. Συγκεκριμένα, ορισμένες έρευνες δείχνουν, ότι μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη διαφόρων τύπων καρκίνου, μέσω της ικανότητάς τους να καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές, αναστέλλοντας τον σχηματισμό κακοηθειών και όγκων.

Ιδανικές και για τους διαβητικούς

Οι φράουλες είναι μια υγιεινή επιλογή ακόμη και για τα άτομα με διαβήτη. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη διατήρηση της σταθερότητας του, ενώ αυξάνεται και το αίσθημα κορεσμού. 

Σταθεροποίηση αρτηριακής πίεσης

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κάλιο, οι φράουλες συμβάλλουν στην σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης. Για αυτό, εάν επιθυμείτε να διατηρήσετε την πίεση σας σε φυσιολογικά επίπεδα, τότε δεν έχετε παρά να τις καταναλώνετε άφοβα, όσο πιο συχνά μπορείτε. 

Εντερικές δυσλειτουργίες

Εντερικές δυσλειτουργίες; Όχι πια. Οι φράουλες θα σας δώσουν την άμεση λύση που ψάχνατε τόσο καιρό. Αυτό υφίσταται, καθώς οι ίνες που περιέχουν, όπως και η υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό ενυδατώνει τον οργανισμό, διατηρώντας τακτικές τις απαραίτητες κινήσεις, τις οποίες οφείλει να πραγματοποιήσει το έντερο. Έτσι, ελαχιστοποιείται και σε ορισμένες περιπτώσεις εξαλείφεται ολοκληρωτικά η δυσκοιλιότητα.

Συμπερασματικά, οι φράουλες είναι ένα θαυματουργό φρούτο, το οποίο μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να αποκομίσετε όλα τους τα οφέλη, μεταμορφώνοντας, κυριολεκτικά τον οργανισμό σας. Παράλληλα, αν δεν θέλετε να τις εντάξετε στη φρουτοσαλάτα σας μπορείτε να ανατρέξτε στο Ίντερνετ, ώστε να ανακαλύψετε πεντανόστιμες και πολύ εύκολες συνταγές που τις εμπεριέχουν ως κύριο συστατικό. Γλυκές, προσιτές και σίγουρα αναγκαίες.

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Καρδιακή προστασία, υψηλή διατροφική αξία και μείωση σωματικού βάρους; Το αβοκάντο είναι ο σύμμαχος σας!

Θέλεις να παραμείνεις ενυδατωμένη; Να μειώσεις τις πιθανότητες για καρκίνο και να βελτιώσεις την λειτουργία της καρδιά σου; Τότε βάλε σήμερα το Καρπούζι στην ζωή σου

Απώλεια βάρους, ενίσχυση του μεταβολισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος; Ο ανανάς είναι το κατάλληλο φρούτο για τις ανάγκες σας

Ναυτία, αυξημένο βάρος και υψηλή χοληστερόλη; Το τζίντζερ είναι το γιατρικό σας

Πηγές

https://www.healthline.com/nutrition/foods/strawberries#downsides

https://www.medicalnewstoday.com/articles/271285#nutrition

Σχετικά άρθρα