Ανάπλαση, αναζωογόνηση, φρεσκάδα και νεανικότητα. Αποκτήστε τα με τη συμβολή της βιταμίνης Κ

Με την πάροδο του χρόνου και κατ΄επέκταση την εξέλιξη της τεχνολογίας ο κόσμος της ομορφιάς και της Κοσμητολογίας έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί με ταχείς ρυθμούς. Για αυτόν τον λόγο, ερχόμαστε όλο και συχνότερα σε επαφή με νέες έννοιες και μαθαίνουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά που εμπεριέχονται στα προϊόντα που επιλέγουμε. Ένα από αυτά είναι και η βιταμίνη Κ. Αν δεν έχετε ακούσει ακόμα τίποτα για αυτήν, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να τη γνωρίσετε καλύτερα.

Τι είναι η βιταμίνη Κ;

Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που συμβάλλει στην υγεία των οστών και στη φυσιολογική πήξη του αίματος. Αποτελείται από μια οικογένεια ενώσεων που μπορεί να βρεθεί στα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά (μπρόκολο, καρότο, λαχανίδες), στα φυτικά έλαια (σογιέλαιο) και σε ορισμένα φρούτα (ρόδι και δαμάσκηνα), ενώ μπορεί να ληφθεί και ως συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή χαπιού, καθώς και ως θεραπευτική αγωγή με απευθείας εφαρμογή στο πρόσωπο, αφού εμπεριέχεται στις καλλυντικές συνθέσεις.

Σε τι μας ωφελεί;

Νεανική επιδερμίδα

Η βιταμίνη Κ, σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, μπορεί να βελτιώσει τα ορατά σημάδια γήρανσης, όπως είναι οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές.

Επούλωση πληγών

Το NCBI διεξήγαγε μια έρευνα που αποκάλυψε, ότι η βιταμίνη Κ θα μπορούσε να είναι ευεργετική στην επούλωση των δερματικών πληγών, εξαιτίας της περιεκτικότητας της σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Ωστόσο, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για την πλήρη κατανόηση του δεδομένου ζητήματος.


Έκζεμα

Λέγεται πως η βιταμίνη Κ μπορεί να βελτιώσει τις φλεγμονές της επιδερμίδας είτε βρίσκονται σε ήπια, είτε σε πιο βαριά μορφή, όπως είναι για παράδειγμα το έκζεμα και η ψωρίαση. Παρόλα αυτά, προτού βιαστείτε να ενθουσιαστείτε και να τρέξετε στο πλησιέστερο φαρμακείο, οφείλουμε να σας αποκαλύψουμε πως χρειάζεται να πραγματοποιηθούν εκτενέστερες έρευνες, ώστε κάτι τέτοιο να επιβεβαιωθεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο.

Ισχυρό αντιοξειδωτικό

Τα αντιοξειδωτικά αναγνωρίζονταν πάντα ως μια σημαντική ουσία για την προώθηση του όμορφου και υγιούς δέρματος, καθώς αποτρέπουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών. Αναλυτικότερα, οι ελεύθερες ρίζες προκαλούνται συνήθως από την έκθεση στον καπνό, την περιβαλλοντική ρύπανση και τις επιβλαβείς ηλιακές ακτίνες. Εκτός από την αντιοξειδωτική της ιδιότητα, η βιταμίνη Κ εμπλέκεται στην ανανέωση των ιστών και στον έλεγχο της ανάπτυξης των κυττάρων. Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα τη διατήρηση μιας πιο απαλής, λαμπερής και νεανικής επιδερμίδας.

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια; Όχι πια!

Τα concealer είναι οι σύμμαχοι όλων των γυναικών εκεί έξω που έχουν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους ανεπιθύμητους μαύρους κύκλους. Ωστόσο, αν συγκαταλέγεστε κι εσείς σε αυτή την κατηγορία δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια, γιατί εμείς βρήκαμε τη λύση στο πρόβλημα σας. Στα οφέλη της βιταμίνης Κ συμπεριλαμβάνεται και η ιδιότητα της να “διαλύει” τους αποχρωματισμούς του προσώπου,  ενώ μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα εφαρμογής δύναται και να τους προλάβει.

Εν τέλει, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οφείλετε να εντάξετε τη βιταμίνη Κ στη ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης σας. Παρόλα αυτά, αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε δερματικό πρόβλημα, καλό θα ήταν να συμβουλευθείτε πρώτα τον Δερματολόγο σας, προτού προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία, ενδεχομένως, να έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Αγαπήστε τον εαυτό σας και φροντίστε τον, όπως ακριβώς του αξίζει!

Πηγές

https://www.lorealparisusa.com/beauty-magazine/skin-care/skin-care-concerns/vitamin-k-benefits-for-skin.aspx

https://www.realsimple.com/beauty-fashion/skincare/anti-aging/vitamin-k-benefits

https://www.refinery29.com/en-gb/vitamin-k-skincare

https://www.herbaldynamicsbeauty.com/blogs/herbal-dynamics-beauty/vitamin-k-benefits-for-skin

Σχετικά άρθρα