Καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και προστασία από καρκίνο; Το ροδάκινο είναι το φρούτο σύμμαχος σου

Τα φυσικά αντιοξειδωτικά που εμπεριέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν το σώμα σας να λειτουργεί καλύτερα, οπότε η κατανάλωση τους είναι αναγκαία για τον οργανισμό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προστατευθείτε και να ενδυναμώσετε την άμυνα του οργανισμού σας, αλλά και να λάβετε όλα τα οφέλη που διαθέτουν. Ένα φρούτο που κυριολεκτικά “μυρίζει” καλοκαίρι και σίγουρα θα προτιμήσετε το διάστημα που μας έρχεται, είναι το ροδάκινο. Γνωρίζετε, ωστόσο, πώς μπορεί να σας ωφελήσει;

Ποια είναι τα 5 σημαντικότερα οφέλη του;

Καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως τα ροδάκινα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο αντιμετώπισης καρδιακών παθήσεων, όπως είναι για παράδειγμα η υψηλή αρτηριακή πίεση και η κακή χοληστερόλη. Ωστόσο, παρόλο που τα νέα αποτελέσματα πρόσφατων ερευνών είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, χρειάζεται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω αναζητήσεις, ώστε να αποδειχθεί επίσημα πως τα πορίσματα αυτά ισχύουν.

Δερματική προστασία

Τα ροδάκινα βοηθούν αποτελεσματικά στη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας μας, ενώ προστατεύουν και από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Εντάξτε τα στη διατροφή σας άμεσα!

Προστατεύουν από συγκεκριμένους τύπους καρκίνου 

Όπως τα περισσότερα φρούτα, τα ροδάκινα διαθέτουν ευεργετικές φυτικές ενώσεις που προσφέρουν κάποια προστασία έναντι διαφόρων τύπων καρκίνων. Συγκεκριμένα, το δέρμα και η σάρκα τους, είναι πλούσια σε καροτενοειδή και καφεϊκό οξύ – δύο τύποι αντιοξειδωτικών που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Παράλληλα, οι πολυφαινόλες τους περιορίζουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε ορισμένες περιπτώσεις τα σκοτώνουν.


Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α

Η δεδομένη βιταμίνη είναι αναγκαία για την πρόληψη προβλημάτων νυχτερινής όρασης και όχι μόνο. Εκτός αυτού, προστατεύει από τον καρκίνο στους πνεύμονες και στη στοματική κοιλότητα, ενώ παρέχει στον οργανισμό και επαρκείς ποσότητες ζωτικών μετάλλων, όπως το κάλιο, ο σίδηρος και το φθόριο.

Άλλα πλεονεκτήματα του…

Αξίζει να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο πως με την κατανάλωση του ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύεται ο οργανισμός από συγκεκριμένες τοξίνες και μειώνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Εν τέλει, αξίζει να εντάξετε τα ροδάκινα στη διατροφή σας για τους προαναφερθέντες λόγους, αλλά και για πολλούς παραπάνω. Απολαύσετε τα την καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς ενοχές και αποκομίστε τα οφέλη που διαθέτουν για τον οργανισμό και την διατήρηση της υγείας σας. Άλλωστε, αξίζει τον κόπο!

Πηγές

https://njaes.rutgers.edu/sshw/message/message.php?p=Health&m=301

https://www.healthline.com/nutrition/peach-fruit-benefits#TOC_TITLE_HDR_8

Σχετικά άρθρα