Σπιτικές μα πάνω από όλα υγιεινές κοτομπουκιές στον φούρνο (σε μόνο 15 λεπτά)

Υλικά

  • 500 γρ. στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι ή 60 γραμμάρια λιωμένα τσιπς τορτίλας.
  • ½ φλιτζάνι ψωμί
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Παρασκευή

Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους  200 ° C και τοποθετήτσε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα.

Βήμα 2 Προσθέστε την τορτίγια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μαζί με τις φρυγανιές, την ρίγανη και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χτυπήστε τα υλικά.

Βήμα 3 Αδειάστε και καθαρίστε τον επεξεργαστή τροφίμων και εκεί προσθέστε όλες τις μπουκίτσες κοτόπουλο που από πρίν έχετε κόψει, καθαρίσει κλπ. Στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο αυγού, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το λευκό πιπέρι, τη τριμμένη παρμεζάνα και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να λιώσει το κοτόπουλο.

Βήμα 4 Με βρεγμένα χέρια, πάρτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας μείγμα κοτόπουλου και φτιάξτε μικρές μπαλίτσες.

Βήμα 5 Βυθίστε τις στο ασπράδι και στη συνέχεια στο μείγμα με τις φρυγανιές.

Βήμα 6 Μεταφέρετε τις κοτομπουκιές στο ταψί με την λαδόκολλα και τρυπήστε με ένα πιρούνι τις κοτομπουκιές. Ακόμα μπορείτε να τα πατήσετε με το πιρούνι για να πάρουν πιο πλακουτσοτό σχήμα.

Βήμα 7 Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 ° C για 15 λεπτά στη μεσαία σχάρα. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Εύκολες και πεντανόστιμες παναρισμένες κοτομπουκίτσες!

Σχετικά άρθρα