Healthy hair: Αποχαιρετίστε την ψαλίδα στα μαλλιά σας με 3 αποτελεσματικούς τρόπους στο σπίτι

Παρόλο που τα κομμωτήρια έχουν πλέον ανοίξει αρκετές από εσάς μπορεί να θέλετε να ανανεώσετε το κούρεμα σας στο σπίτι, ώστε να απαλλαχθείτε από την ψαλίδα το συντομότερο δυνατόν. Πώς γίνεται, λοιπόν, να την αποχαιρετίσετε; Ανακαλύψτε 3 πανεύκολους και άκρως αποτελεσματικούς τρόπους για να αποκτήσετε υγιή μαλλιά στο λεπτό, χωρίς τη βοήθεια του αγαπημένου σας hair stylist. 

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φρεσκάρετε τις άκρες;

Αρχικά, βρέξτε τα μαλλιά σας με λίγο νεράκι, ώστε να ισιώσουν. Χωρίστε τα στη μέση και βουρτσίστε τα απαλά με μια χτένα. Διατηρήστε το δάχτυλο σας στο επιθυμητό επίπεδο και ύψος και κόψτε τα μαλλιά σας από εκεί και κάτω. Επαναλάβετε κατά τον ίδιο τρόπο και στα υπόλοιπα σημεία για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Προτού τελειώσετε βεβαιωθείτε πως όλα βρίσκονται στο ίδιο ύψος και στεγνώστε τα με ένα πιστολάκι.

Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από την ψαλίδα στο σπίτι;

Ενυδατικά προϊόντα

Ένας λόγος, για τον οποίο μπορεί να έρθετε αντιμέτωπες με την ψαλίδα είναι η έλλειψη ενυδάτωσης. Για να μπορέσετε να προστατεύσετε την τρίχα σας, λοιπόν, μην παραλείπετε την εφαρμογή ενυδατικών προϊόντων, όπως ειδικά έλαια και μάσκες, ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα φριζάρουν τα μαλλιά σας.

Θερμότητα

Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα για την θερμότητα, ώστε να αποφύγετε την καταστροφή της τρίχας. Προσπαθήστε να μην τα προτιμάτε σε καθημερινή βάση, επιλέγοντας φυσικούς τρόπους για να τα τιθασεύσετε.

Διορθωτικές μάσκες και θεραπείες

Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας, ώστε να επιλέξετε τις κατάλληλες διορθωτικές μάσκες, αλλά και τις ανάλογες θεραπείες για την περίπτωση σας. Έτσι, θα μπορέσετε να μειώσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, χωρίς να το επιδεινώσετε ή να το διατηρήσετε στην ίδια ακριβώς κατάσταση.


Εν τέλει, η ψαλίδα αποτελεί τον εχθρό, που εγκυμονεί κινδύνους ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τα μαλλιά μας. Ουσιαστικά, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε για να τα διατηρήσουμε σε άψογη κατάσταση είναι να τα περιποιούμαστε και να τα φροντίζουμε χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα, δίχως να “φοβόμαστε” και την αποτελεσματική μέθοδο του κουρέματος, ώστε να φρεσκάρουμε και να αναζωογονήσουμε τις άκρες.

Πηγές

https://www.newbeauty.com/pro-tips-hair-refresh-at-home/

https://www.stylist.co.uk/beauty/how-to-cut-your-own-hair/384796

Σχετικά άρθρα