Υλικά
- 4 μεσαίες πατάτες
- 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
- ¼ κουταλάκι ψιλοκομμένο θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)
- ¼ κουταλάκι ψιλοκομμένο δεντρολίβανο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
- 1 καφέ κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
Για το ντεκόρ
- 6 λωρίδες μπέικον
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Παρασκευή
Βήμα 1 Χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη ή έναν επεξεργαστή τροφίμων, λιώστε τις πατάτες. Συμπιέστε με το χέρι σας τις λιωμένες πατάτες για τυχόν περίσσεια υγρού και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ ανάμειξης.
Βήμα 2 Στο ίδιο μπολ ανάμιξης, προσθέστε πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, ψιλοκομμένο θυμάρι και δεντρολίβανο Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3 Λιώστε το βούτυρο σε φούρνο μικροκυμάτων ή μια κατσαρόλα, αφαιρέστε το πάνω μέρος και χρησιμοποιήστε το ίζημα βουτυρόγαλα στο κάτω μέρος.
Βήμα 4 Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίξτε το διαυγές βούτυρο και 4 μερίδες από το μείγμα τις πατάτας. Γυρίστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήστε τις να μαγειρευτούν περίπου 10-12 σε κάθε πλευρά.
Βήμα 5 Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, κόψτε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και τοποθετήστε τις σε ξηρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βήμα 6 Κόψτε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Βήμα 7 Μόλις μαγειρευτούν οι πατάτες, τοποθετήστε τις σε μια πιατέλα, προσθέστε κατσικίσιο γιαούρτι, το τραγανό μπέικον και ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.