Ψάρι

Φρέσκο ψάρι με σάλτσα από λευκό κρασί και κρέμα γάλακτος

Υλικά

  • 2 μερίδες φιλέτου ψαριού
  • 1 κρεμμύδι ή 2 μικρά
  • Ένα ολόκληρο λεμόνι (ξύσμα)
  • ¾ φλιτζάνι λευκό κρασί (ξηρό)
  • ¾ φλιτζάνι κρέμα
  • 1 χέρι γεμάτο σχοινόπρασο
  • 40 γρ. βούτυρο (3 κουταλιές της σούπας)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Παρασκευή

Βήμα 1 Προετοιμάστε τα λαχανικά σας, ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και ψιλοκόψτε όσο πιο λεπτά γίνεται. Ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο  και κρατήστε λίγο για τη γαρνιτούρα.

Βήμα 2 Σε μέτρια φωτιά, τοποθετήστε ένα τηγάνι και λιώστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, τοποθετήστε τα κομμάτια ψαριού και μαγειρέψτε στο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου το βούτυρο είναι καστανό. Αφαιρέστε προσεκτικά τα ψάρια χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και τοποθετήστε το κάπου ζεστά.

Βήμα 3 Σβήστε με το τηγάνι με λευκό κρασί, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στη σάλτσα. Προσθέστε την κρέμα. Καρυκεύστε τη σάλτσα με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4 Συνεχίστε να βράζεται τη σάλτσα σε υψηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σχοινόπρασο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε πάνω από ψάρι. Γαρνίρουμε με δύο σκέλη κρεμμύδια.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Με τι να συνοδεύσω το ψάρι μου; Με λαχανικά ή άγρια χόρτα;

Δοκιμάστε τε πιο εναλλακτικά και υγιεινά μπιφτέκια από ψάρι!

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X