Κάθε μέρα ξυπνάω με τρομερό πόνο στον αυχένα. Σε κάθε κίνηση ακούγεται κρακ. Τι μπορεί να είναι;

Καλησπέρα σας, είμαι 29 ετών και το τελευταίο διάστημα δυστυχώς λόγω καραντίνας τις περισσότερες ώρες ήμουν από κρεβάτι σε καναπέ και το αντίθετο. Εδώ και 3 εβδομάδες ξυπνάω κάθε μέρα με πόνο στον αυχένα και δεν μπορώ να γυρίσω το κεφάλι ενώ όταν το κάνω ακούγεται κρακ. Μέσα στην ημέρα αυτό βελτιώνεται. Παράλληλα είχα ένα έντονο τράβηγμα στα πλευρά αριστερά το οποίο βελτιώθηκε και την τελευταία εβδομάδα έχω ένα πόνο αριστερά στη μέση, στο γοφό και λίγο στο πόδι. Με γυμναστική και περπάτημα βελτιώνεται στη διάρκεια της ημέρας αλλά το επόμενο πρωί ξυπνάω παλι το ίδιο. Είναι κάτι ανησυχητικό και τι μπορώ να κάνω;

Γράφει ο Αντώνης Παπασωτηρίου, Ορθοπεδικός – Χειρουργός

Διάβασα πολύ προσεκτικά το μήνυμα σας στο οποίο περιγράφεται συμπτώματα από τρεις περιοχές του σώματος.

Αρχικά μιλάτε και πόνο στον αυχένα. Η πιθανή διάγνωση είναι αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο μυικής αιτιολογίας. Πράγματι την περίοδο αυτή πολλοί ασθενείς  πάσχουν από το σύνδρομο αυτό λόγω της καθιστικής ζωής και της κακής στάσης του αυχένα.

Τα συμπτώματα σας λοιπόν δεν μοιάζουν  να είναι ανησυχητικά και ίσως οι φυσικοθεραπέιες να είναι ή λύση στην πάθηση σας. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεστε μία κλινική εξέταση από ορθοπεδικό η οποία μπορεί να συμπληρώνεται από εργαστηριακό και απεικονοστικό έλεγχο.

Όσο αφορά το μεσοπλεύριο άλγος αυτό έχει υποχωρήσει και έτσι δεν χρειάζεται στη παρούσα φάση να πράξουμε. Τέλος μας λέτε για κάποιο πόνο στη μέση με αντανάκλαση στο αριστερό ισχίο και λίγο στο πόδι. Εδώ στην διαφορική μας διάγνωση μπαίνει η οσφυαλγία-ισχιαλγία.

Πολυ σωστά δινεται πληροφορίες σχετικά με τον πόνο. Έτσι ο πρωινός πόνος που μειώνεται στην διάρκεια της ημέρας θυμιζεί ότι ίσως υποκρύπτεται μία κήλη δίσκου. Σε κάθε περίπτωση στην επιμονή των συμπτωματων χρειάζεται απεικονιστικός έλεγχος (π.χ μαγνητική τομογραφία).

Συμπερασματικά τα συμπτώματα σας δεν φαίνονται να είναι ανησυχητικά αλλά χρειάζονται παρακολούθηση και κυρίως αυτά της μέσης.

Παράλληλα εφιστώ την προσοχή σας, η κλινική εξέταση δηλαδή η εξέταση από ορθοπεδικό είναι αυτή που μας κατευθύνει στην διάγνωση. Σας εύχομαι περαστικά και να προσέχετε την υγεία σας.

Αντώνης Παπασωτηρίου
Χειρουργός Ορθοπαιδικός
www.papasotiriou-ortho.gr
τηλ. 6936817623

Article Image cover fromhttp://www.depositphotos.com/

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Λόγω της έντονης χειρωνακτικής εργασίας έπαθα σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Θα επηρεάσει πολύ την δουλειά μου;

Έχω αφόρητους πόνους στον αυχένα και στην μέση λόγω της δουλειάς. Τι να κάνω;

Σχετικά άρθρα